Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

UEFA, Türkiye’nin 2020 Şampiyonlar Ligi Ev Sahipliğini 2021 Yılına Erteledi

UEFA, Türkiye’nin 2020 Şampiyonlar Ligi ev sahipliğini 2021 yılına erteledi. 2020 finali ise 12-23 Ağustos tarihleri arasında 8'li final formatında Lizbon'da  gerçekleştirilecek. 

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi organizasyonları ile ilgili yeni düzenleme yapması ve İstanbul'un 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne taraftarlı olarak ev sahipliği yapması kararı sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, basın toplantısı gerçekleştirdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen toplantıya TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, Tesisler ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Nuri Akın katıldı.  

UEFA'nın kararının değerlendirildiği basın toplantısında TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yaptığı açıklamada; Sayın Bakanım Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sevgili Yönetim Kurulu arkadaşlarım, Değerli basın mensuplarımız…. Dünyanın incisi İstanbul'un, en değerli futbol mabedlerinden atatürk olimpiyat Stadı'na hoş geldiniz.

Uefa Yönetim Kurulu'nun aldığı kararın ardından sizlerle burada birlikteyiz. Futbolun paydaşları ile temasta olup, hem Avrupa hem de Türk futbolunun yararına bir karar aldıkları için, Uefa Başkanı Sayın Aleksander Ceferin ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi, 2005 yılında rüya gibi bir finale ev sahipliği yapan limpiyat Stadımız, Uefa'nın kararı ile, 2021 yılında inşallah seyircili olarak Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Öncelikle, bu anlamlı günde bize destek vermeleri ve bu toplantıya katılımları nedeniyle Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır sporun içinde olan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte, Türk sporuna çok değerli katkılarda bulunan Sayın Bakanımıza, futbol ailesi adına şükranlarımızı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz stad, Şampiyonlar Ligi tarihinin en özel ve unutulmaz anılarını barındırıyor…

Bundan 15 sene önce, stattaki 70 bin taraftar, televizyon başında ise 3 milyardan fazla insan, Lİverpool ve Milan arasındaki Şampiyonlar Ligi finalinin heyecanını ve coşkusunu yaşadı.Türkiye olarak, böylesine büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin ve İstanbul'a gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadık…

İstanbulumuz, 2009 yılındaki son Uefa Kupası Finali, 2013'teki 20 yaş altı Dünya Kupası ve bu sezon başında da dünyanın hayran kaldığı Süper Kupa'yla Uefa'nın gözbebeği oldu. 

"Finaller şehri olan İstanbulumuz  2021 yılı yazında, bu görkemli organizasyona ev sahipliği yapacak"

Eğer pandemi salgını olmasa, 30 mayıs akşamı, 2020 Şampiyonlar Ligi finalinin coşkusunu hep birlikte yaşayacaktık… Ancak bütün dünyayı etkisi altına alan salgın, planlarımızı yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi. Futbola 3 ay ara verilmesi sonrasında Uefa ile  görüşerek bu seneki hakkımızdan feraget edip, finali, 2021 yılında İstanbul'da seyircili oynamak için talepte bulunduk. Federasyonumuzun 1. Başkan Vekili ve Uefa Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Servet Yardımcı'nın çabalarıyla, Uefa, bu talebimizi olumlu değerlendirdi…Bugün açıklandığı gibi, stanbul'da, seyircisiz 2020 finali değil, seyircili 2021 finali oynanacak. Sürecin başından bu yana Uefa ile temaslarını sürdüren ve çalışmalarımızın karşılığını almamızda büyük emeği olan, Sayın Servet Yardımcı'ya teşekkür ediyorum. Özellikle son yatırımlarımızdan sonra, bu güzel statta seyircisiz final oynanmasına vicdanımız elvermedi. Ülkemizin menfaatlerini de gözeterek çok isabetli bir tercihte bulunduğumuzu söylemek istiyorum. Finaller şehri olan İstanbulumuz,  diliyoruz ki, turizm patlamasına yol açacak 2021 yılı yazında, bu görkemli organizasyona ev sahipliği yapacak. Böyle güzel bir stadyumda seyircisiz oynamaktansa, 100 bin turistin geldiği, çok önemli bir gelir bıraktığı, ölçülemeyecek değerde tanıtım imkanı yaratacağı şekilde düzenleme fikrinin, son derece doğru ve yerinde olduğu kanaatindeyiz. Bu final için çok emek verdik. stadı adeta yeni baştan yaptık. Bütün alanları yenilendi, Uefa standartlarında tribün kapasitesi 76 bine yükseldi. Finale hazırlanırken, çok değerli ortaklarımız oldu. Bunlardan bir tanesi Rönesans Holding. Stadyumda harika iş çıkardılar ve  burayı revize ettiler. Hem Türk sporuna kattıkları heyecan, hem de pandemi sürecinde fedakarlık örneği sunarak buradaki onarımı bitirdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Değerli misafirler; Ükemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, pandemi ile savaşta en ön safta yer aldı…. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde, Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle, bütün Dünyaya örnek oldu. Organizasyon gücümüzle , her daim Avrupalı dostlarımızın övgülerini alıyoruz. Bu konuda, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu, futbola olan sevgisi ve desteği, bizleri daha güçlü kılıyor. Spor yatırımları, Dünyanın gıpta ile baktığı stadyumlar, gençlik politikalarımız, daha güçlü bir Türkiye için çok değerli.

"Dünyanın alkışlayacağı bir Şampiyonlar Ligi finaline daha, 2021 yılında ev sahipliği yapacağız"

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin destekleriyle, inşallah, Dünyanın alkışlayacağı bir Şampiyonlar Ligi finaline daha, 2021 yılında ev sahipliği yapacağız. Uefa'nın aldığı bu kararın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, şimdiden tüm paydaşlara ve takımlara başarılar temenni ediyorum. Herkesi, 2021 yazında, Dünyanın incisi, finaller şehri İstanbul'a davet ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.