Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Vakıfbank Milletler Ligi'ne Damga Vurdu

VakıfBank Spor Kulübü'nün 9 oyuncusu gösterdikleri başarılı performanslarıyla FIVB Milletler Ligi'ne damga vurdu. Turnuvayı gümüş madalya ile tamamlayan A Milli Takımımızda Zehra Güneş, 202 sayıyla yıldızlaşırken Cansu Özbay ise turnuvanın 'en iyi pasörü’ seçildi. Hollanda Milli Takımı'nda mücadele eden Lonneke Sloetjes, 258 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, 1, 2 ve 5. etaplarda dinlendirilen Çinli yıldız Zhu Ting, 9 maçta 199 sayıyla oynadı. ABD Milli Takımı'nda libero olarak görev yapan Kelsey Robinson ise 143 başarılı defans yaparak göz doldurdu.

2017-2018 sezonunu dört kupayla (CEV Şampiyonlar Ligi, Şampiyonlar Kupası, Sultanlar Ligi, KupaVoley) kapatan VakıfBank Spor Kulübü'nün yıldızları, milli takımlarında da başarılı performanslarıyla göz doldurdu. Gümüş madalya kazanan A Milli Takımımızda Zehra Güneş, Gizem Örge, Cansu Özbay, Kübra Çalışkan ve Ebrar Karakurt forma giyerken, Zhu Ting - Çin, Milena Rasic - Sırbistan, Kelsey Robinson – ABD, Lonneke Sloetjes ise Hollanda Milli Takımı adına mücadele etti.

A Milli Takımımızda Zehra Güneş, 202 sayıyla Ay-Yıldızlılar'ın en skorer üçüncü ismi oldu. 47 blokla oynayan 18 yaşındaki orta oyuncu, servislerinden de 18 sayı buldu.Milli formamızla mücadele eden Ebrar Karakurt, 63 sayıyla turnuvayı tamamlarken, turnuvanın 'en iyi pasörü' seçilen Cansu Özbay da takımımıza 45 sayı kazandırdı. Hollanda Milli Takımı formasını giyen Lonneke Sloetjes ise 1. etapta oynamamasına rağmen 258 sayıyla ülkesinin en skorer ismi oldu.

1, 2 ve 5. etaplarda dinlendirilen Çin Milli Takımı'nın yıldızı Zhu Ting, 9 maçta 199 sayıyla oynayarak üstün bir performans sergiledi. Son 5 etapta Sırbistan Milli Takımı'nda oynayan Milena Rasic ise turnuva boyuncu 136 sayıyla oynadı. Milletler Ligi'nde altın madalyanın sahibi olan ABD'de libero olarak sahada yer alan Kelsey Robinson, 143 başarılı defansla göz doldurdu.

İşte VakıfBank'lı oyuncuların FIVB Milletler Ligi Performansı:

TOPLAM PERFORMANS

OYUNCU                           SAYI

Lonneke Sloetjes 258 (18 Aces)

Zehra Güneş 202 (47 Blok – 18 Aces)

Zhu Ting 199

Milena Rasic 136 (33 Blok – 18 Aces)

Ebrar Karakurt 63

Cansu Özbay 45

Kelsey Robinson 8

Kübra Çalışkan 2

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.