Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Vehbi Emre Ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası Sona Erdi.

Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul'da sona erdi.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda iki gün süren turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Türkmenistan, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Tunus, Norveç, ABD, Estonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Arjantin'den sporcular katıldı.

Turnuvanın ilk gününde 59, 71, 80 ve 98 kilolarda 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Türk güreşçiler, ikinci günde ise 66, 75, 85 ve 130 kilo karşılaşmalarında bir altın ve 3 bronz madalya elde ederek, organizasyonu toplamda 4 altın ve 5 bronz madalyayla tamamladı.

İkinci günde 66 kiloda mindere çıkan Yüksel Atakan, final maçında Kazak Almat Kerispayev'i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 66 kiloda Samet Günal, 75 kiloda Osman Köse ve 130 kiloda Osman Yıldırım ise bronz madalya kazandı. 

Türkiye, organizasyonu 4 altın ve 5 bronzla tamamladı. 70 puan toplayan Türkiye, averajla birinci oldu. Gürcistan aynı puanla ikinci sırada yer alırken, Kazakistan 38 puanla üçüncülüğü elde etti. 

 

- Rıza Kayaalp sakatlandı 

 

Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek Rıza Kayaalp, sakatlığı nedeniyle yarı final maçından çekildi.

Yarı finalde Belaruslu Ioseb Chugoshvili ile karşılaşan milli sporcu, sağ baldırındaki sakatlığının nüksetmesi nedeniyle maça devam edemedi. Rıza Kayaalp'in, rakibinin bu bölgeye baskı yapması nedeniyle maça devam edemediği öğrenildi.

Milli güreşçinin 10-15 günlük tedavinin ardından hazırlıklarını sürdürebileceği ifade edildi. 

 

- İkinci gün sonuçları

 

Organizasyonun ikinci gününde yapılan müsabakalar sonunda kilolarında dereceye giren sporcular şunlar:


66 kilo:

1- Yüksel Atakan (Türkiye), 2- Almat Kerispayev (Kazakistan), 3- Samet Günal (Türkiye), 3- Dadov İslambak (Azerbaycan)

75 kilo:

1- Arsen Julfalakyan (Ermenistan), 2- Mindia Tsulukidze (Gürcistan), 3- Osman Köse (Türkiye), 3- Kazbek Kuluo (Belarus)

85 kilo:

1- Robert Kobliashvili (Gürcistan), 2- Nursultan Tursunov (Kazakistan), 3- Mate Sapodze (Gürcistan), 3- Giorgi Tsirekidze (Gürcistan)

130 kilo:

1- Ioseb Chugoshvili (Belarus), 2- Beka Kandelaki (Gürcistan), 3- Maksim Pashkou (Belarus), 3- Osman Yıldırım (Türkiye)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.