Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs rusya chp Covid19 terörist Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Ziraat Türkiye Kupasında Son Yarı Finalist Galatasaray

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek final karşılaşması rövanşında rakibi Atiker Konyaspor'u yenik duruma düştüğü maçta 4-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray yarı finalde Teleset Mobilya Akhisarspor'un rakibi oldu.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final turunda 2-2’nin rövanş maçında Atiker Konyaspor’u Bafetimbi Gomis (2), Serdar Aziz ve Garry Rodrigues golleri ile 4-1 mağlup etti. Atiker Konyaspor'un tek sayısını ise Fofana kaydetti.

Galatasaray karşılaşmaya baskılı başladı. Galatasaray'ın baskılı olduğu ilk dakikalarda Atiker Konyaspor kontratak ile öne geçti.

11. dakikada Eto’o’dan aldığı pasla sol kanatta topla Fofana, önce Linnes’i sonra da Hakan Balta’yı ekarte edip Muslera’nın müdahalesine rağmen topu filelere gönderdi. 0-1

Galatasaray yediği şok gole karşın dağılmayarak oyunu tamamen Atiker Konyaspor sahasına yıktı. Galatasaray'ın bu baskısı kısa sürede cevap verdi ve 17. dakikada beraberliği yakaladı. Selçuk’un kullandığı köşe atışı sonrası top ters kanata açılırken topla buluşan Sinan’ın ortasına zor durumda olmasına karşın müthiş bir kafa vuruşunu yapan Serdar Aziz topu filelere gönderdi. 1-1

Beraberlik golünden sonra oyunu tamamen kontrolü altına alan sarı kırmızılı ekip istediği golü bir türlü bulamadı ve ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Galatasaray ikinci yarıyada etkili ve baskılı başladı. Galatasaray'ın bu baskısı 52. dakikada sonuç verdi. Nagatomo’nun sol kanattan ortasında savunmadan seken top Gomis’in önünde kaldı. Gomis de düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-1

Galatasaray öne geçmesine rağmen baskısını sürdürdü ve ard arda pozisyonlar yakaladı. 59. dakikada Belhanda’nın ara pasıyla hareketlenen Feghouli’nin çıkardığı topa Sinan vurdu ancak top son anda savunmadan kornere gitti.

60. dakikada bu sefer Gomis’in şutu kaleciden döndü. 65. dakikada Atiker Konyaspor'un kalecisi patrik mutlak bir golü önledi. Sinan’in sol kanattan arka direğe ortasında Feghouli’nin güzel kafa vuruşunu kaleci aynı güzellikle kurtardı. 

Galatasaray ataklarına dur diyen kaleci Patrik 88. dakikada teslim oldu. Belhanda'nın Galatasaray yarı sahasından uzun pasında Gomis topla buluştu. Ceza sahasına giren Gomis, Patrik'ten de sıyrılarak topu filelere gönderdi ve kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.3-1

90+1. dakikada Garry Rodrigues maçın skorunu tayin etti. Selçuk'un şık ortasına dönerek vuran Gomis'in şutunu Patrik çeldi, dönen topu tamamlayan Rodrigues maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupasında yarı finale son yükselen takım Galatasaray oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.