-BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: DEMİRTAŞ’IN SÖZLERİ HAD BİLMEZLİĞİN YENİ ÖRNEKLERİDİR

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü açıklaması had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir. Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuştur" dedi.

ANKARA(ANKA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü açıklaması had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir. Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuştur" dedi.

Başbakan Davutoğlu Twitter hesabı üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine tepki gösterdi. "HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü açıklaması had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir" diyen Davutoğlu, Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yerin, 1990'larda Kürt vatandaşların iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olduğunu belirtti. Bu vesayetçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "muhtar bile olamazsın" dediğini bugün ise sokağa bile çıkamaz durumda olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığına karar verecek olan sadece ve sadece aziz milletimizdir. Demirtaş'ın 'pazarlık partisi değiliz' sözlerine tüm milletimiz sadece gülmektedir. AK Parti'yi 'kirli pazarlık'la anmak onun haddi değildir. AK Parti bugüne kadar hiçbir siyasi partiyle seçim pazarlığı yapmamış, tamamen milletin teveccühüne dayanmıştır. CHP ile her türlü pazarlığa giren Demirtaş'ın bu konuda söyleyecek sözü de yok, konuşacak yüzü de. Daha son yerel seçimlerde tek ortak noktaları AK Parti'ye karşı Deneme bonusu çıkmak olan tüm muhalefet partileri her yerde bize karşı işbirliği yapmıştır. Sonuç ise onlar için hüsran oldu. AK Parti'nin Demirtaş gibilerin ittifakına da verecekleri akla da ihtiyacı yok. Bize aziz milletimiz yeter" dedi. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.