-BİR KLASİĞİN SONU: VEYSEL EROĞLU MERİÇ NEHRİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

-Edirne'de inşa edilecek tahliye kanalıyla yılların çözülemeyen sorunu su baskınlarının önüne geçilecek.

ANKARA(ANKA) - Hükümet, Edirne'de her yıl uzun dönemler boyunca yaşanan ve kangren haline gelip çözülemez problemler arasında yer alan sel baskınları sorununa kökten çözüm için düğmeye bastı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Meriç Nehri Yatağı'nın Islahı Projesi işinin kamulaştırma işlemlerine başlandı.

Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Meriç Nehri'nde yaşanan taşkın zararlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalara yeni bir etap daha eklendi.

-AYNI GÜN İMZALANDI-

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Meriç Nehri Islah Projesi'nin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kendisine sunulduğu gün imzalandı. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun imzasıyla birlikte inşa alanında kalan araziler kamulaştırılacak ve Meriç Nehri Yatak Islah Projesinde yeni bir etap daha tamamlanacak.

-MERİÇ NEHRİ'NE EDİRNE TAHLİYE KANALI-

DSİ Genel Müdürlüğü'nce planlanan proje ile Karaağaç bölgesinin içinden geçen nehrin debisinin 773 metreküp saniyelik kısmını taşıyacak Edirne Tahliye kanalı inşa edilecek. 80 metre genişlikte ve 7 km uzunlukta projelendirilen bu kanal sayesinde Meriç Nehri'nin ana yatağında zamanla biriken kum temizlenecek, kum tutucu bir regülatör yapılarak kumun yatakta belli bir noktada toplanarak tahliye edilmesi sağlanacak.

-MERİÇ ARTIK SEL DEĞİL BEREKET GETİRECEK-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca bugüne kadar Meriç Nehri'nin 187 kilometrelik kıyı şeridinde nehir yatağında meydana gelen heyelanları durdurmak gayesiyle çalışma yapıldı ve muhtemel taşkın zararlarının önüne geçildi. Bundan sonra da yaklaşık 285 kilometrelik alanda daha çalışma yapılacak ve Meriç Nehri artık tarıma katkı verecek. Ayrıca nehir üzerindeki tarihi köprüler zamanla biriken kumlardan temizlenip eski muhteşem görüntüsüne kavuşturulacak.

-EDİRNE'DE 34 TAŞKIN KORUMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI-

Edirne'de büyük yatırımlara imza atan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından zirai arazilerin ve vatandaşların zarar görmemesi için 34 adet Bonus veren bahis siteleri taşkın koruma tesisi tamamlanarak hizmete açıldı. Bu tesislerle 20 adet yerleşim yeri ve 14 bin 570 dekar arazi taşkın zararlarından korundu. Yine 45 adet dere ıslahı çalışmaları da en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak.

-TRAGEP BÖLGE KALKINMASINI HIZLANDIRACAK-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bölgenin kalkınması için hazırlanan Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile Trakya'ya 2017 yılına kadar 10 milyar liralık yatırım yapılacak. Sulamadan ağaçlandırmaya, dere ıslahından taşkın erken uyarı sistemine, içmesuyu temininden atıksu arıtmaya, katı atık bertaraf tesislerinden erozyon kontrolüne kadar pek çok alanda yürütülen dev bir bölgesel kalkınma projesi olan TRAGEP, ayrıca dünyaya örnek bir proje olacak. (ANKA)

(HM/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.