-ÇANKAYA’DA EV KAZALARI VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

ANKARA (ANKA)- Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri'nde ve Çankaya Evleri'nde, yabancı dilden takı tasarımına kadar pek çok alanda verilen kursların yanı sıra eğitim seminerleri de büyük ilgi görüyor.

Yüzüncü Yıl'da verilen"'Ev kazaları ve İlkyardım" seminerinde, Çankaya Belediyesi hemşirelerinden Semiha Şatır eğitim verdi.

-ÇOCUKLARI KORUMADA BASİT ÖNLEMLER-

Semt sakinlerinin ve TODAM kursiyerlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, ilk olarak kazaları engellemenin önemi üzerinde duruldu. Ölümlü kazaların yüzde 25'inin evlerde gerçekleştiğini belirten Şatır, kazaların önlenebilir nedenlere bağlı olduğunu vurguladı. Hemşire Şatır, özellikle çocukların bulunduğu evlerde, ocağın önüne bariyer yapmak, prizlere kapak takmak, balkon demirlerini yükseltmek, çakmak kibrit gibi araçları ortalarda bırakmamak gibi basit çözümlerle büyük sorunların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Yanık, zehirlenme, elektrik çarpması, cilt yaralanmaları ve kesiklerin yanı sıra, solunum yoluna yabancı cisim kaçması gibi durumlarda ilk yardım olarak neler yapılabileceğini uygulamalı olarak anlatan Şatır, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Eğitim seminerleri, diğer TODAM'larda da dönem sonuna devam edecek. (ANKA)

(MLT/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.