Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİÇ KİMSE KÖKENİ, İNANCI ÜZERİNDEN TEHDİT ALTINDA DEĞİL

KARS(ANKA) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur" sözlerini bu kez Kars'ta tekrarladı. Çözüm sürecinde kararlık mesajı veren Erdoğan, "Bugün artık hiç kimse, kökeni, inancı, kılığı, kıyafeti, yaşam biçimi, fikri, zikri üzerinden tehdit altında değildir, baskı altında değildir" dedi.

Kars Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili de katıldı.

Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce bir protokol hatasını düzeltmek gerek" diyerek konuşması öncesi Azerbaycan ulusal marşının okunmasını istedi.

Azerbaycan ulusal marşının okunmasının ardından konuşmasına başlayan Erdoğan birlik ve beraberlik mesajı verdi. 21 Mart Nevruz Bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan başta olmak üzere, Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm coğrafyamızın bu 5 bin yıllık ortak bayramımızın birliğimize, beraberliğe vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi olan nevruzun bölgemizde ve tüm dünyada barışın ve huzurun da habercisi olmasını canı gönülden arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şair Bahtiyar Vahapzade'nin, "Bir ananın iki oğlu, Bir ağacın iki kolu. Oda ulu, bu da ulu Azerbaycan - Türkiye. Dinimiz bir, dilimiz bir, Ayımız bir, yılımız bir, Aşkımız bir, yolumuz bir Azerbaycan - Türkiye. Bir milletiz iki devlet Aynı arzu, aynı niyet. Her ikisi cumhuriyet. Ana yurtta yuva kurdum, Ata yurda gönül verdim. Ana yurdum, ata yurdum Azerbaycan-Türkiye" dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Türkiye için devletlerden bir devlet, Azerilerin de milletlerden bir millet olmadığını söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihe geçmişi paylaşan özde kardeş olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Karabağ'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimiz acısını Anadolu topraklarındaki her kardeşiniz yüreğinde hissetmiştir. Bizim nazarımızda Kars'taki, Iğdır'daki, Erzurum'daki vatandaşımızla, Nahcivan'daki kardeşimiz arasında hiçbir fark yoktur. Bizim için İzmir neyse, İstanbul neyse, Ankara, Antalya neyse, Bakü de odur. Aynı Casino siteleri şekilde Trabzon, Samsun bizim için neyse Batum, Tiflis de bizim için odur" dedi.

-"TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOKTUR"-

Türkiye'nin hiç kimseye karşı düşmanlığının olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Kardeşlerimizin hakkını, hukukunu savunmak, dökülen kanının, çektiği eziyetin hesabını sormakta boynumuzun borcudur. Bu anlayışla bugüne kadar Vahapzade'nin ifadesiyle, "Bir ananın iki oğlu" olduğumuz kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu'muza yaymak, tüm Türkiye'de hâkim kılmak için çözüm sürecini başlattık. Buradan bir kez daha ifade ediyorum; Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insanlar gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardı, inançlarına saygı duyulmaması sorunu vardı, geri kalınmıştık, ihmal edilmişlik, hor görülmüşlük sorunu vardı. Biz geçtiğimiz 12 yılda Kürt kardeşlerimizle birlikte Türklerinde, Araplarında, Azeri kardeşlerimizin de, Lazlarında, Çerkezlerinde, Romanlarında, Arnavutlarında, Gürcülerinde, Boşnaklarında dini azınlıklarında, ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün artık hiç kimse, kökeni, inancı, kılığı, kıyafeti, yaşam biçimi, fikri, zikri üzerinden tehdit altında değildir, baskı altında değildir.

-"BİRLİK BERABERLİK DİYORUZ"-

Nerede yaşarsa yaşasın her vatandaşımız, etnik, sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel kimliğine bakılmaksızın bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Eşit haklara sahiptir. Herkim ki bunun aksini iddia eder, bunun aksi bir davranış içine girer karşısında bizleri bulur. Çözüm süreci ile neyi hedefliyoruz; birlik beraberlik diyoruz. 12 yılda demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde, ekonomide, yatırımlarda, sosyal destekle de neler gerçekleştirdiğimiz ortada."

Babası adına yapılan okulun açılışına katılan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ise Türkiye'nin artan gücünün Azerbaycan'ında güçlendireceğini söyledi. Türkiye'nin bugün dünyada güç merkezi haine geldiğini kaydeden Aliyev, merhum babasını Haydar Aliyev'in "İki ayrı devlet tek millet" sözünü hatırlattı ve birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Ermeni soykırım iddialarına da yanıt veren Aliyev, " iz tarihi hakikat üzerinde kurduk. Tarihi olduğu gibi genç nesillere aktarıyoruz. Bazı ülkeler gibi tarihi tarif etmiyoruz. İşgalci Ermeni devleti yalan üzerine kurulu. Onların tarihi de yalan üzerine kurulu. Biz hak yolundayız, bizim işimiz hak işidir" dedi.(ANKA)

(HSN/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.