Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

-DEVLET BAHÇELİ VAKIF KURDU

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gençliğin Türk varlığına ve Türk milli ülküsüne bağlı evrensel düzeyde iddia sahibi olarak yetişmesine destek olmak" amacıyla vakıf kurdu.

ANKARA (ANKA) - Devlet Bahçeli Vakfı (Devletbey Vakfı) kuruldu.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'da vakıf kurdu.

Mal varlığı 60 bin TL nakit olarak belirlenen DevletbeyVakfınınamacı ise şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesi temelinde ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasi, kültür, sağlık ve eğitim hayatının geliştirilmesine, milli birlik ve bütünlüğün pekiştirilmesine, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasi kültürünün yaygınlaştırılmasına, toplumda milli ve ahlaki değerlerin hâkim kılınmasına, her alanda yardımlaşma ve dayanışma duygusunun güçlenmesine katkı sağlamak; muhtaç ve hastalara yardım etmek, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri desteklemek, gençliğin Türk varlığına ve Türk milli ülküsüne bağlı evrensel düzeyde iddia sahibi olarak yetişmesine destek olmaktır."

Vakfın Mütevelli Heyeti ise Devlet Bahçeli, İsmail Faruk Aksu, İzzet Ulvi Yönter, Murat Fettah Soylu, İsmail Özdemir gibi isimlerden oluşuyor.

Vakfın sona ermesi halinde mal ve hakları Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı'na (TASAV) devredilecek. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.