-HAK-İŞ’TEN BAŞBAKAN VE BAKAN ÇELİK’E TORBA YASA MEKTUBU

ANKARA (ANKA)- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e Torba Kanun'un biran önce yasalaştırılması konusunda mektup yazdı.

Arslan, "Çalışma hayatı bakımından son derece önemli ve acil talepleri içeren, kamuoyunda Torba Kanun olarak bilinen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM tatile girmeden önce Genel Kurul'da görüşülerek yasalaştırılmasını istiyoruz" dedi.Arslan, Başbakan Davutoğlu ile Bakan Faruk Çelik'e ayrı ayrı yazdığı mektupta şu görüşlere yer verdi.

"-Binlerce çalışanın Toplu İş Sözleşmesinden mahrum olması sorunu çözülecektir. Yetki sorunu yaşayan birçok sendikaya üye binlerce işçi Toplu İş Sözleşmesinden mahrum bulunmaktadır. Söz konusu düzenlemeye ilişkin üç Konfederasyon (HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK) anlaşmış olup, yetki sorununun çözülmesi ve binlerce işçinin Toplu İş Sözleşmesi hakkına kavuşması acil ve temel bir talebimizdir.

-Tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından yeni tedbirler getirilmesi ve bunların sıkı kurallara ve yaptırımlara bağlanması son derece memnuniyet vericidir.

-Soma ve Ermenek'teki maden kazalarıyla bu iki kazanın meydana geldiği tarihler arasında diğer madenlerdeki kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına bazı haklar getirilmesi, bir nebze de olsa yaraların sarılması açısından önem taşımaktadır.

-Asgari geçim indiriminin, üçüncü çocuk için yüzde 10'a çıkarılması ve sonrakiler için yüzde 5 olarak uygulanacak olması ve babalık izninin beş güne çıkarılması AK Parti Hükümeti tarafından her fırsatta dile getirilen üç çocuk yaklaşımı ile son derece uyumludur.

-Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun sertifikalandırma işlemi için teşvik öngören düzenlemeler içeren düzenlemeler sertifikaların yaygınlaşması açısından son derece önemlidir.

İşçilerin mağduriyetinin giderilmesi, hak kaybına neden olunmaması amacıyla, başta iş sağlığı ve güvenliği alanı olmak üzere yeni ve önemli düzenlemeler içeren söz konusu Kanun Tasarısının TBMM seçim tatiline girmeden, biran önce TBMM Genel Kuruluna getirilerek kabul edilmesini beklemekteyiz."(ANKA)

(MLT/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.