-MHP’Lİ YALÇIN: TARİHİ ZAFERE GÖLGE DÜŞÜRÜLDÜ

ANKARA (ANKA) - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Çanakkale Zaferi'nin Yüzüncü Yıl Dönümü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 24 Nisan'ın, sözde Ermeni soykırımı iddialarının da 100. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Çanakkale ile Ermeni iddialarının anılmasına dönük kutlamaların aynı zamana denk getirmenin, belli bir sinsi planın ürünü olduğunu savundu. Yalçın, "Hükümet; Ermenistan ve Ermeni diasporası ile aynı tarihte sözde Çanakkale kutlamaları düzenlemekle tarihi zaferin büyüklüğüne gölge düşürmekle kalmamış, aziz şehit ve gazilerimizin kemiklerini sızlatıp ruhlarını incitmiştir" dedi.

MHP'li Yalçın, "Çanakkale Zaferi'nin Yüzüncü Yıl Dönümü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, zaferin bir diriliş destanı olduğunu belirtti. Kahraman Mehmetçiğin Birinci Dünya savaşında tarihin seyrini değiştirdiğini ifade eden Yalçın, 18 Mart'ın sadece bir kahramanlık hikayesi olmadığını, özellikle genç nesillere tarih bilincinin aktarılmasında önemli bir katsının olduğunu kaydetti. Çanakkale'yi anmanın bir ibaret, milli bir görev olduğunun altını çizen Yalçın, "Hiçbir millete nasip olmayacak böylesine devasa ve fevkalbeşer bir başarıyı törenlerle anmaya yönelik bu yılki kutlama takviminin AKP hükûmeti tarafından ertelenmesi, milli değerlerimize 13 yıldır gösterilen husumetin bir parçasıdır. Kutlamaların 24 Nisan tarihine alınması da hükümetin milli hassasiyetlerimiz ve değerlerimize düşmanlığının bir başka göstergesi olmuştur. Hükümet; Ermenistan ve Ermeni diasporası ile aynı tarihte sözde Çanakkale kutlamaları düzenlemekle tarihi zaferin büyüklüğüne gölge düşürmekle kalmamış, aziz şehit ve gazilerimizin kemiklerini sızlatıp ruhlarını incitmiştir" dedi. 24 Nisan'ın, sözde Ermeni soykırımı iddialarının da 100. yıl dönümü olduğunu anımsatan Yalçın, Çanakkale ile Ermeni iddialarının anılmasına dönük kutlamaların aynı zamana denk getirmenin, belli bir sinsi planın ürünü olduğunu savundu.

-24 NİSAN ELEŞTİRİSİ-

Hükümeti, Ermeni çeteleri ile işbirliği içinde olmakla suçlayan Yalçın, "Suçlu ve masumları aynı kefeye koyarak bütün vatan evlatlarına 'Vandallar' diye saldıran zihniyete, Ermeni çetelerinin kin ve nefret dolu anma törenleriyle Çanakkale'yi birleştirmeyi çok görmüyoruz. Hatta şerefleri ve namusları üzerine yemin billah ederek bölücü terör örgütüyle masaya oturmadığını söyleyen ama bölücüler ve onların siyasi kanadıyla romantik flört hâlindeki AKP iktidarına bunu yakıştırıyoruz. Bu tablonun sebebi bellidir: Türk askeri Kurtuluş Savaşı yıllarında cephelerde işgalcilerle savaşırken Birinci TBMM'de bozgunculuk etmeye ve karışıklık çıkarmaya kalkanların uzantıları ne yazık ki şimdi iktidardadır. Ermeni çetelerini koruyup kollayan, onların arkasını sıvazlayan zihniyet; şimdi iş başında bölücü terör örgütünün sırtını sıvazlamaktadır" iddiasında bulundu. İktidarın, milletin kendisine gösterdiği teveccühe layık olmadığını, Cumhuriyeti koruyamadığını ve kollayamadığını öne süren Yalçın, "Bu iktidar ve onun Beştepe'deki sefahatsever şefi cebindir, ürkektir. Onun sözde kahramanlığı sokağa çıkan gençlere, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle hapse attırılan lise öğrencilerine ve gerçekleri yazan gazetecilere sökmektedir. Tayyip Erdoğan, bunu da devletin güvenlik güçlerini ve ele geçirdiği yargıyı vatan evlatlarının üzerine göndererek yapmaktadır. Buna karşılık devlete kafa tutmaya cüret eden PKK'nın doğu ve güneydoğudaki kanlı eylemlerine aynı korkaklıkla sessiz ve seyirci kalınmaktadır. Bölücü terör örgütü bölgede vali ve kaymakamları sorgulamaya cüret ederken Kaçak Saray mukimi gündemi başka konularla meşgul etmeyi yeğlemektedir" dedi.

İktidarın 24 Nisan'da sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmeye ve cani çetecilerin torunlarından özür dilemeye hazırlandığı iddiasında bulunan Yalçın, AK Parti'nin, 2015 genel seçimlerinde başarılı olması halinde terör örgütü PKK'yı atlayacağını öne sürdü. (ANKA)

(YE/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.