-ORMAN BAKANLIĞI LEYLEK YUVALARINI YÜKSELTİYOR

ANKARA(ANKA) - Leylek göç mevsiminin gelmesiyle birlikte halkın yaşantısında yeri bulunan bu kuşların korunmasına yönelik yeni bir girişim başlatıldı.

Kirlilik ve çarpık şehirleşme nedeniyle birçok bölgede sayıları azalsa da hala anadolu kasaba ve köylerinin değişmez figürleri arasında yer alan leyleklerin yuvaları, bakanlık görevlileri tarafından güvenceye alınıyor. Leylek yuvaları, elektrik telleri ve yüksek taşıtların yol açabileceği tehlikelerden korunmak için yükseğe taşınıyor. Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu bakanlığın yaptığı çalışmaları Twitter hesabından paylaşırken "Leyleklerin hayatının tehlikeye atılmaması maksadıyla İzmir ve Manisa'da leylek yuvalarını yükseğe taşıyoruz" dedi. Bakan Eroğlu yapılan çalışmalardan bazılarının fotoğraflarını da paylaştı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.