-TESK: ÇANAKKALE’DE OLDUĞU GİBİ HER TÜRLÜ ZORLUĞA GÖĞÜS GEREBİLECEK GÜÇTEYİZ

ANKARA (ANKA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı davranışları reddederek, Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her döneminde her türlü zorluğa göğüs gerebilecek güç ve kudretteyiz" dedi.

Palandöken, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Vatan topraklarını korurken can veren, ülkemizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bu güzel günlere gelmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları ile Cumhuriyetimizin refahı için canlarını hiçe sayana şehit ve gazilerimiz her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır. Bu vesile ile kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü de idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi-Sünni, Müslim gayrı Müslüm gibi tasnif edici, ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı tutum ve davranışları reddederek, Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her döneminde her türlü zorluğa göğüs gerebilecek güç ve kudretteyiz. Türk milleti, birlik ve beraberliğini koruyarak birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmet ile anıyoruz." (ANKA) (AYÇ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.