Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

-TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA TURİZM ÇIKARMASI

ANKARA (ANKA)- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 18-21 Mart tarihlerinde MITT'2015 Seyahat ve Turizm Fuarı kapsamında Moskova'yı ziyaret ederek önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Sektörün devlerini buluşturan ve bu yıl 22'ncisi düzenlenen fuara katılacak olan Çelik'in, Rusya Kültür Bakanı Viladimir Medinsky ve Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile görüşmesi planlanıyor. Ayrıca Rus tur operatörü temsilcileri ile bir araya gelecek olan Çelik, Türk turizm temsilcilerini de ziyaret edecek. Çelik görüşmelerde, geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve Rusya'yı da kapsayan uçaklara ek yakıt desteğini ve tur operatörlerine sağlanacak kolaylıkları anlatacak. Çelik'in kurmaylarıyla birlikte Türkiye turizmi açısından büyük önem taşıyan Rusya pazarında yapacağı bu görüşmelerin olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor.Türkiye, MITT Moskova Seyahat ve Turizm Fuarı'nda ilk kez düzenlendiği yıldan bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aralıksız temsil ediliyor. Bakanlık bu yıl bin 254 metrekare ile Fuarın en büyük katılımcısı. Ayrıca Bakanlık dışında Türkiye'den çok sayıdaki tesis, acente, kurum ve kuruluştan yüzlerce temsilci iştirak edecek.

Yurtta yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin, ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda olan turizm sektöründe dalgalanmalar yaşatabileceğini belirten Çelik "Geçen sene de bazı krizler vardı ama buna rağmen biz sektörle birlikte el ele vererek turizmimizi ayakta tuttuk. Dünya ortalamasının üstünde daha da büyük bir gelişme sağladık. Bu yıl da bize turist gönderen ülkelerde yaşanan ekonomik kaynaklı krizlerin aşılması için elimizden geleni yapacağız. Günümüzün belirsiz jeopolitik koşulları altında turizmde pazar payını kaybetmemek, var olan pazarı daha da artırmak için tüm imkanlarımızı sektörle birlikte değerlendireceğiz. Rusya bizim için önemli bir pazar, Ruslar için de biz önemli bir turizm destinasyonuyuz. Ülkemize gelecek bir turisti bile kaybetmek istemiyor, Rusya'dan gelen turist sayısında bu yıl da artış olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda hem tanıtım faaliyetlerini artıracağız hem de maddi bir takım destekler sağlayacağız" dedi. Ayrıca bugünlerde Rusya'da gerçekleştirilen İntourmarket 2015 Turizm Fuarı da Türkiye'nin katıldığı önemli tanıtım mecralarından. Fuarda en büyük stant yine Türkiye'ye ait. Türkiye'ye ayrılan bin 20 metrekarelik alanda turistik tesisler ile acentelerin dışında sağlık turizmi temsilcileri, bölgesel tanıtım yapmak amacıyla Antalya'dan, Kapadokya'dan, Kars'tan ve İzmir'den turizm birlikleri ve kalkınma ajansları yer alıyor.(ANKA)

(MLT/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.