Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti çin turizm pkk

1 Memur Şehit, 2 Memur Yaralı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Tüm dünya vatandaşlarını hedef alan insanlık dışı, hain saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyorum” ifadelerini kullandı. Tüfenkci, saldırıda bir gümrük muhafaza memurunun şehit olduğunu, iki muhafaza memurunun ise yaralandığını belirtti.

Dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Bakan Tüfenkci, uluslararası havaalanında tertiplenen menfur saldırının, sadece Türkiye’yi değil, farklı milletlerden sivil insanları da hedef aldığını vurguladı.

BİR MEMUR ŞEHİT, İKİ MEMUR YARALI

Saldırıda bir gümrük muhafaza memurunun şehit olduğunu, iki muhafaza memurunun ise yaralandığını kaydeden Tüfenkci, “Bu hain saldırıda hayatını kaybeden Gümrük Muhafaza Memurumuz Umut Sakaroğlu’na, şehit olan emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab­ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞIMIZ DÖNEM DÜNYA TARİHİNE TERÖR ÇAĞI OLARAK GEÇECEKTİR”

Bakan Tüfenkci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu saldırılar terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dünya ülkeleri ciddi biçimde teröre ‘dur’ demek konusunda ortak bir duruş sergilemek zorundadır.  Aksi takdirde, içinde yaşadığımız dönem dünya tarihine ‘terör çağı’ olarak geçecektir. Terörü önlemek için herkesin işbirliği, akıl birliği yapmasına ihtiyaç vardır. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Terör ve işbirlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.