1 Şubat 2016 Pazartesi Gündemi

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Şili’de Çeşitli temaslarda bulunuyor 

2-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Almanya Federal Cumhuriyeti Saksonya Eyalet Meclisi Başkanı Matthias Robler'i kabul edecek.

(TBMM/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Makedonya'nın Avrupa Birliği'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi ile görüşecek.

(Ankara/12.00)

2- HDP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, partinin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın başkanlığında yapılacak.

(Ankara/12.00) 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor. (Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. (Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

4- Yemen'de, hükümet güçleri ile Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

5- Mısır'daki 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketinin Koordinatörü Amr Ali aleyhinde anayasanın uygulanmasını engellemek, şiddete teşvik ve yasa dışı örgüte üye olma suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması izleniyor.

(Kahire)

 

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu, Medipol Başakşehir-Büyükçekmece Tepecikspor ve Trabzonspor-Akhisar Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/18.00/Trabzon/20.45)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 16. haftanın son maçında Torku Konyaspor ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek.

(Konya/18.00)

3- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta İstanbulspor-Bandırmaspor maçı oynanacak.

(İstanbul/13.30)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.