Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

109 Askeri Hakimin Meslekten İhraç Kararı Resmi Gazete'de

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu belirlenen 109 askeri hakimin meslekten çıkarılmalarına ilişkin karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Hakimler Komisyonunun Resmi Gazete'de yer alan kararına göre, söz konusu askeri hakim subaylar, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edildi.
Kararda, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirildiğinden, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 4.(8).b maddesi ile değişik 667 sayılı KHK'nın 3.(1) maddesi gereğince meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına karar vermek gerekmiştir." ifadesi kullanıldı.

Meslekten çıkarılmalarına oy birliğiyle karar verilen askeri hakim subaylar arasında eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı, eski Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hava Hakim Yarbay Bedrettin Özgür'ün yanı sıra bir binbaşı, bir yüzbaşı, 57 üsteğmen ve 48 teğmen bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.