Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

11. Cumhurbaşkanı Gül: Her Şey Ortada Polemiğe Girmek İstemiyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AK Partililerin yaptığı eleştirilere, “Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz, her şey ortada, herkes birbirini biliyor” ifadeleriyle yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partililerin eleştirileri anımsatılarak, 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının sorulduğu Gül, “Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey ortada, herkes birbirini biliyor. Onun için polemiğe girmek istemiyorum” dedi.

Gazetecilerin, ‘Kırgın mısınız’, sorusuna ise yanıt vermeyen Gül, “Başka?” demekle yetindi.

“GAZETECİLERİN TUTUKSUZ YARGILANMASI ADALET AÇISINDAN DOĞRUDUR”

Gül, Anayasa Mahkemesi’nin Alpay ve Altan kararıyla ilgili ise “Ben cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını hem adalet hem de Türkiye’nin imajı açısından doğru olduğunu söylemişimdir. Bugün de o görüşteyim. Türkiye’nin rahatlaması ve Türkiye’nin imajının iyileşmesi açısından da ayrıca, hak-hukuk bu konularda yargılama yine devam eder ama tutuksuz olmasını, yazarların, çizerlerin, gazetecilerin, doğru olduğu kanaatini her zaman söyledim” diye konuştu.

“İNŞALLAH SON KEZ UZATILIR”

Olağanüstü halin (OHAL) süresinin yeniden uzatılacak olması konusunu da değerlendiren Abdullah Gül, şunları kaydetti:

“Son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Türkiye’nin artık nizama geçtiğini bütün dünyaya göstermesi, özgürlükçü bir yolu izlediğini göstermesi, tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, özgüveni itibariyle hem Türkiye’nin dış ilişkileri, hem Türk ekonomisi itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum.

Tabi ki çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, bunları kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi ve Türkiye’de demokrasinin bütün fonksiyonları ile işlediğini göstermek her halde Türkiye’ye çok büyük bir iyilik olur. Herkes için de büyük bir ümit olur kanaatindeyim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.