Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

"149 Mobil Hizmet Birimimiz İle Okullarda Çocuklarımızın Yanındayız"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, risk altında bulunan çocuklar için Mobil Sosyal Hizmet Birimleri ile okullarda çalışmalarına devam ediyor. 81 ilde, 149 Mobil Sosyal Hizmet Birimi, okula devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama, suça yönelme riski bulunan, sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocukları tespit ediyor.

16 BİN 914 ÇOCUK ve 9 BİN 107 AİLEYLE GÖRÜŞÜLDÜ 

Bakanlığın Mobil Sosyal Hizmet Birimlerinin çalışmaları hakkında bilgi veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma kapsamında bugüne kadar 3 bin 271 okul ziyareti yapıldığını, 16 bin 914 çocuk ve 9 bin 107 aileyle görüşüldüğünü açıkladı.

Bakan Selçuk, risk altında bulunan çocuklar için koruyucu, önleyici ve destekleyici hizmet sunan Mobil Sosyal Hizmet Birimlerimizin, Cumhurbaşkanlığı III. 100 Günlük İcraat Programı kapsamında 81 ile yaygınlaştırıldığını hatırlattı.

Uzman pedagog ve sosyal hizmet çalışanlarından oluşan Mobil Sosyal Hizmet Birimlerinin, risk altındaki çocukların sorunlarını çözmede önemli katkı sağladığını belirten Bakan Selçuk, çocukların aile ve okul ortamında takibinin yapıldığını kaydetti.

Bakan Selçuk, “Özellikle, dezavantajlı bölgelerde bin 615 okul belirledik. Bu okullar, Mobil Sosyal Hizmet Birimleri ile eşleştirildi. 419 personelimizin görevlendirildiği bu okullarda rehberlik servisi, okul yönetimi ve sınıf öğretmeniyle görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde okula devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama riski, suça yönelme riski bulunan, sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocuklarımıza ulaştık. Tespit edilen çocuklarımızın ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik aileleriyle de görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonrasında çocuğun ve ailenin ihtiyaçlarını belirleyerek, koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirler alınmasını sağladık. Sorunu çözülen çocuğumuzun aile ve okul ortamında da takibini yapıyoruz”

OKULLARDA TESPİT EDİLEN 2 BİN 253 ÇOCUK ‘SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK’ PROGRAMI KAPSAMINA DAHİL EDİLDİ

Çalışmalar kapsamında; çocukların tespit edilen ihtiyaçlarının ve risklerinin giderilmesine yönelik 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbir kararları alınarak gerekli mesleki çalışmalar da yapıldı. 2 Bin 253 çocuk Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında desteklenmeye başlandı, 537 aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetlerinden yararlandırıldı. 71 çocuk hakkında bakım tedbiri kararı alındı. Bu karar ile birlikte söz konusu çocuklar devlet koruması altına alındı. 487 çocuk hakkında danışmanlık tedbiri kararı, 227 çocuk hakkında sağlık tedbiri kararı, 463 çocuk hakkında da eğitim tedbiri kararı talep edildi. Bin 762 çocuk da sosyal, spor ve sanat faaliyetlerine yönlendirildi.  473 aileye yönelik de danışmanlık hizmeti verilirken, görüşmelerde çeşitli sorunları tespit edilen bin 394 ailenin ihtiyaçları da karşılandı.

Anahtar Kelimeler:
OkulAİLEDevamsızlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.