Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

15 Temmuz’u En İyi Anlatan Uluslararası Makale Yarışması Sonuçlandı

15 Temmuz darbe girişimini ve darbe girişimine karşı koyulan ulusal direnişi en iyi anlatan Uluslararası İngilizce Makale Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 8 ayrı kategoride 24 ödülün verildiği yarışmada dereceye giren isimler toplam 80 bin TL ile ödüllendirilecek. Dereceye giren yazarlara, ödülleri 14 Temmuz Cuma günü saat 21.00’da düzenlenecek törenle verilecek.

Zeytinburnu Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişimini ve o gece ortaya koyulan ulusal direnişi dünya kamuoyuna anlatmak için düzenlediği Uluslararası İngilizce Makale Yarışması’nda 15 Temmuz gecesini en iyi anlatan makaleler belli oldu.

Toplam 80 Bin TL Para Ödülü

8 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, dereceye giren makaleler Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve İspanyolca başta olmak üzere birçok dilde yayınlanacağı duyuruldu. Tüm kategorilerde dereceye giren ilk üç ismin ödüllendirileceği gecede kazanan isimlere toplam 80 bin TL para ödülü verileceği belirtildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, darbe ve direnişin farklı yönlerinin ele alınmasını sağlamak için İngilizce, Arapça, Rusça ve İspanyolca başta olmak üzere birçok dilde çevrilecek olan makaleler, yarışmaya özel hazırlanmış web sitesinde yayınlandıktan sonra kitap haline dönüştürüleceğini açıkladı.

“O Anları Dünya Kamuoyuna Duyurmak İçin”
 
Yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada 15 Temmuz direnişinin diğer ülkelere örnek olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimine karşı durarak tarihi dönüm noktasına imzasını atan milletimizin mücadelesini, dünyanın tüm milletlerine ve gelecek nesillere en doğru biçimde anlatılmayı istedik. Bu sebeple 15 Temmuz gecesini uluslararası sahaya taşıyarak milletimizin kaderini belirlediği o anları dünya kamuoyuna duyurmak için Uluslararası İngilizce Makale Yarışması’nı gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.
 
“Dereceye Giren Eserler Çok Sayıda Dile Çevrilip Kitap Haline Dönüştürülecek” 

Dereceye giren makalelerin çok sayıda dile çevrilerek yayınlanacağını belirten Aydın, “Amacımız tüm kitaplardaki insanların bu bilgilere ulaşmasını sağlamak. Bu sebeple yarışmada dereceye giren eserler çok sayıda dile çevrilip kitap haline dönüştürülecek. Böylece, milletimizin olağanüstü direnişi hem dünya çapında duyulacak hem de benzeri saldırılarla karşılaşma ihtimali olan diğer devletler de bizim bu tecrübemizden faydalanacak. Çünkü 15 Temmuz direnişi, sadece Türkiye’ye özgü değil tüm insanlığa örnek olacak bir direnişti” ifadelerini kullandı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.