Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

16. ‘Atak’ Birliğine Uğurlandı

Milli Savunma Bakanlığı, T-129 ATAK helikopterinin on altıncısının üretilip birliğine uğurlandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter adresinden yapılan paylaşımda, “Milli helikopterimiz ATAK'ın 16.'sı üretilip az önce birliğine uğurlandı. Milletimize Hayırlı olsun.” ifadeleri kullanıldı.

-T-129 ATAK-

TUSAŞ ve AgustaWestland tarafından ortak üretilen T-129 ATAK helikopterinin ilki 22 Nisan 2014’te Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmişti. İki pilot tarafından uçurulan T-129 ATAK, 1995 yılından bu yana yürütülen “Milli Taarruz Helikopteri” çalışmalarının ardından TSK envanterine alınmaya başlandı. ASELSAN ve TÜBİTAK tarafından üretilen özgün görev bilgisayarı ile donatılan T-129 ATAK, Roketsan tarafından geliştirilen Cirit ve UMTAS füzelerini kullanıyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.