Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

16 Sivil Toplum Kuruluşundan Zeytin Dalı Harekâtı Açıklaması

16 sivil toplum kuruluşu, Zeytin Dalı Harekatı için yaptığı ortak açıklamada, “Tüm uluslararası camiayı da, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin iş dünyasını temsil eden sivil toplum örgütlerinden ASKON, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, KAMU-SEN, TESK, TİM, TİSK, TOBB, TÜGİAD, TÜGİK, TÜMSİAD, TÜRK-İŞ, TÜRKONFED, TÜSİAD ve TZOB, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili ortak açıklama yaptı

Sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Zeytin Dalı harekatıyla sınır güvenliğini sağlamak için adım attığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin aldığı kararın arkasında olduklarını belirterek “Zeytin Dalı Harekatı, evrensel hukuk ve BMGK terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir” dedi.

“ÜÇ BÜYÜK SİYASİ PARTİMİZE KARARLI DURUŞLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Hisarcıklıoğlu, tüm vatandaşları sosyal medyada provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırdıklarının altını çizerek, “Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Her üç büyük siyasi partimize de, aynen 15 Temmuzda olduğu gibi, ülke menfaati için gösterdikleri ortak ve kararlı duruşları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Türkiye sivil toplumu ve iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Harekatın meşru ve uluslararası hukuka uygun olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Tüm uluslararası camiayı da, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.