Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti 27 Aralık 2023 Gündem Özeti 24 Aralık 2023 Gündem Özeti stajyerler

16 Terörist Öldürüldü, 25 Terörist Teslim Oldu

Güvenlik güçleri, dün gerçekleştirdikleri operasyonda 16 bölücü teröristi öldürdü, önceden öldürülmüş bir bölücü teröristin cesedi bulundu. 25 terörist teslim oldu.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, dün Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda üç bölücü terörist öldürüldü, önceden öldürülen bir bölücü teröristin cesedi bulundu. 25 bölücü terörist teslim olurken operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 431’e ulaştı. Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ele geçirilmiş, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.022 oldu.

Şırnak’da devam eden operasyonda dört bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 423’e ulaştı. 100 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet telsiz ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından yedi bina yakıldı. Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 90 oldu. 78 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.334 oldu.

Hakkâri Yüksekova’da icra edilen operasyonda üç bölücü terörist öldürüldü.

Erzincan Kemah’taki operasyonda, üç bölücü terörist öldürüldü, beraberlerinde üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 652 fişek, üç rokeatar sevk fişeği, iki roketatar mühimmatı, sekiz el bombası, bir dürbün, bir mayın, iki el telsizi ve bir fotoğraf makinası ele geçirildi.

Şırnak Uludere’de icra edilen operasyonda; bölücü teröristler tarafından araziye gizlenmiş halde sekiz 60 mm havan mühimmatı ve tapası ele geçti.

Silopi-Cizre karayolunda dur ihtarına uymayarak yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine silahlı ve el bombalı saldırıda bulunulması üzerine, çıkan çatışmada üç bölücü terörist öldürüldü. Bölücülerde iki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, üç el bombası ele geçirildi.

Şırnak Silopi’de icra edilen arama faaliyetinde; bir adet RPG-7 roketatar, 10 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği ile bir adet telsiz ele geçti.

Hakkâri Çukurca’da icra edilen operasyonda; iki bölücü terörist göz altına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.