Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

“17 Yıldır Sürdürdüğümüz Şehircilik Hamlesine Yeni Bir Altın Halka Daha Eklemiş Oluyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Kampanyası tanıtım törenine katıldı.

Tanıtım töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 Bin Sosyal Konut Kampanyasına öncülük eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile finansmanına destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığını tebrik ederek, “Böylece 17 yıldır sürdürdüğümüz şehircilik hamlesine yeni bir altın halka daha eklemiş oluyoruz” dedi.

Yakın tarihte Türkiye’nin yaşadığı ekonomik ve sosyal krizlerin, diğer alanlarla beraber şehirler üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç şüphesiz bu menfi etkilerin başında çarpık kentleşme geliyor. Bizim 17 yıldır ortadan kaldırmaya çalıştığımız çarpık kentleşme sorunu, 1950’lerden itibaren başlayan, çoğu ekonomik sebepli, düzensiz göçlerin sonuçlarından bir tanesidir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE, SAĞLAM, DEPREME DAYANIKLI BİR ŞEHİRLEŞME MODELİ KAZANDIRDIK”

Son günlerde ardı ardına yaşanan depremlerin, güçlü şehir altyapısı ve kaliteli konutun önemini tekrar hatırlattığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye, geçmişin ihmallerini de telafi edecek şekilde, sağlam, güvenilir, depreme dayanıklı bir şehirleşme modeli kazandırdık. Dünyaya örnek olan bu modeli geliştirerek devam ettireceğiz. Bunun için, her açıdan güvenli evleri, ekonomik gücü yerinde insanlarımız yanında, 82 milyonun her bir ferdi için de hayata geçirmekte kararlıyız. Vatandaşlarımızı, aileleriyle huzur içinde, mahalle kültürünü teneffüs ederek, insanlık onuruna uygun bir ortamda yaşayabilecekleri konutlara kavuşturmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.  Bugün başlattığımız 100 bin sosyal konut projemiz de, işte bu hedefimiz doğrultusunda atılmış değerli bir adımdır.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.