Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

'18 Mart törenlerinden ders çıkardık'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun, Gelibolu Yarımadası'nda 24-25 Nisan'da yapılacak törenlere ilişkin, "18 Mart törenlerinin yapılışından, oradaki durumdan gelecek törenler için dersler çıkardık" dedi.

ÇANAKKALE - Mehmet Bayer

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, 100'üncü yıl törenlerine odaklanmakla kalmayıp bölgede kalıcı, geleceğe Çanakkale Savaşları tarihi alanının nasıl taşınabileceği kaygısı ve düşüncesinde olduklarını söyledi.

Birçok kesimin, merkezi yönetim, yerel idareler ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra diğer paydaşlarının katılımıyla yıla yayılan çalışmalar yürütüldüğünü belirten Dursun, "Bunun koordinasyonunda bakanlığımız en üst düzeyde görev alacak. Bu çalışmaları merkezde, masa başında yapmayacağız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Burada, alanda bu çalışmaları yapacağız. Planlamaları, alan çalışmalarını, alan düzenlemelerini burada gerçekleştireceğiz. Onun için buraya yığınak yapıyoruz" diye konuştu.

Dursun, yerelde kanaat önderlerinin görüşlerini alacaklarını, danışma ve değerlendirme kurulları oluşturacaklarını, paylaşımcı, katılımcı ve şeffaf bir alan yönetimi burada göstermek istediklerini dile getirdi.

Çanakkale Savaşları denildiği zaman iki tarihin ön plana çıktığına işaret eden Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biri deniz savaşının ağırlıklı olduğu 18 Mart, diğeri de 24 Nisan diye bildiğimiz ama onun öncesi ve sonrası da olan dönem. 18 Mart, tarih olarak geçti. 18 Mart'ta buradaydım. Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızın da katılımıyla törenler yapıldı. Bu törenlerden bile ders çıkardık. 18 Mart törenlerinin yapılışından, oradaki durumdan gelecek törenler için dersler çıkardık. Esas 24 Nisan'daki tören, uluslararası ve daha üst yönetimin olacağı, Sayın Cumhurbaşkanımızın da yer alacağı bir büyük tören olacak. Bu büyük törende çok sayıda misafirimiz bulunacak. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı bu işin fiilen içindeler ve bununla ilgili sık sık toplantılar yapılıyor. Dışişleri Bakanlığı bunun koordinasyonunu yapıyor. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bizim bakanlığımız ile diğer saydığım bakanlıklar, Genelkurmay Başkanlığı bunun içinde bulunuyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.