Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

18 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Güvenlik güçleri dün doğu ve güneydoğunun çeşitli bölgelerinde düzenledikleri operasyonlarda toplam 18 bölücü teröristi etkisiz hale getirdi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Kars Kağızman’da devam eden operasyonda; düzenlenen hava harekatı sonucu Türk birliklerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen aralarında bölge sorumlusunun da bulunduğu bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist bir M-16 adet piyade tüfeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet Biksi makineli tüfekle birlikte ele geçirildi.

-KIŞ UYKUSUNA YATACAK MAĞARA BIRAKILMIYOR-

Dün ayrıca Şırnak Beytüşşebap’da düzenlenen hava harekatı ile birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu yedi terörist etkisiz hale getirildi, söz konusu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri imha edildi.

Hakkâri Çukurca’da birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu dört terörist, Ağrı Doğubeyazıt’da devam eden operasyonda; birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak Beytüşşebap’ta devam eden operasyonda; beş ayrı sığınakta, bir adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 64 adet el yapımı patlayıcı, dört adet el bombası, bir adet Glock tabanca, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır Hani’de devam eden operasyonda, dört ayrı sığınakta çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçti.

Van Çaldıran ve Diyarbakır Kulp’da icra edilen operasyonlarda tespit edilen iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Lice’de daha önce gasp edilen ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış patlayıcı yüklü bir adet araç ele geçirildi ve imha edildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.