Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak

2 bin 346 Akademisyen Görevinden Uzaklaştırıldı

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Yükseköğretim kurumlarında görevli aralarında barış için akademisyenlerin de bulunduğu 2 bin 346 akademisyen kamu görevinden ihraç edildi.

OHAL kapsamında yürürlüğe konulan KHK'lar ile kamuda görevden uzaklaştırmalar devam ediyor. Aralarında Eğitim-Sen'lilerin ve Barış için Akademisyenlerin de bulunduğu 2 bin 346 öğretim görevlisi ihraç edildi.

Ankara Üniversitesi'nde ihraç edilen Eğitim Sen'liler şöyle: Abdülcelil Kaya, Ahmet Ozan Değer, Aysun Gezen, Esra Dabağcı, Gülseren Adaklı, İlkay Kara, Nail Dertli, Onur Can Taştan.

KHK sonrası ihraç edilen akademisyen, Ankara Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi Abdulcelil Kaya, "Dün gece yayınlanan KHK ile kamu görevinden çıkarılmışım.Yanlış hesap Bağdat'tan döner mi bilmem ama bu hukuksuzluğa eyvallah demeyeceğim.Ankara Üniversitesi'nde ihraç edilenler arasında 7 Eğitim-Sen üyesi var. Rektör neredeyse kişisel husumete çevirmiş işi. Atılan Eğitimsen'lilerin ben de dahil 5 tanesi 2 sene önce kampüste gözaltına alınmıştı. Diğer ikisi de bir biçimde soruşturması olanlar" diye konuştu.

Eğitim-Sen 5 No'lu Şubesi Kadın Sekreteri Aysun Gezen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, "Kendisi paraya tapanlar bizi maaşsız bırakınca cezalandıracaklarını sanıyor. Akademik üretim için akademi içinde olmak zorunlu değil. Devam.." dedi.

Gazi Üniversitesi'nde barış için imza verdikten sonra hedef gösterilen ve açığa alınan Betül Yarar ile Kemal İnal da ihraç edilenler arasında.

Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Veli Deniz, yayınlanan KHK sonrası "Kocaeli Üniversitesi Barıș Akademisyenleri olan bizler 672 nolu KHK ile kamu hizmetinden çıkarıldık. Barış Akademisyenleri Fetöcü değildir!" tweetini attı.

İhraç edilen 2346 akademisyeni görmek için tıklayınız.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.