21 Ocak 2016 Perşembe Gündemi

Biden'in Türkiye Ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye ziyareti için İstanbul Atatürk Havalimanı’na geliyor.

TBMM Genel Kurulu

Meclis Genel Kurulu’nda Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 14.00)

Bakan Soylu'nun Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Latanya Hotel’de, Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (YOL-İŞ) Başkanlar Kurulu toplantısına katılıyor. (Saat: 09.00)

Bakan Eroğlu'nun Programı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Kongre Merkezi’nde, Baraj ve HES Yerli Enerji Kaynakları fuarı açılışına katılıyor. (Saat: 10.00)

Bakan Çavuşoğlu Suudi Arabistan'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cidde’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, üye ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla da ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Komisyonlar Toplanıyor

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu basına kapalı toplanıyor. (Saat: 10.30)

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı görüşüyor. (Saat: 10.30)

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, komisyonun çalışma programı taslağının belirlenmesi gündemiyle toplanıyor. (Saat: 10.30)

TBMM Dışişleri Komisyonu, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşik Meksika Devletleri Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının da yer aldığı tasarıları görüşmek üzere toplanıyor. (Saat: 11.00)

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, bünyesinde kurulan “Mülteci Hakları Alt Komisyonu”nu Afet ve Acil Yönetimi Başkanı Dr. Fuat Oktay ve beraberindekilerin yapacağı sunumları dinliyor. (Saat: 11.00)

Türkiye - Kırgıistan Ticaret Ve Yatırım Formu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev, Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi İbragim Dzhunusov ve Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Sharshekeev’in konuşmalarıyla, Türkiye-Kırgızistan Ticaret ve Yatırım Forumu ve ikili iş görüşmeleri yapılıyor (Saat: 10.00)   

Milletvekillerine 31 Bin TL Haberleşme Bütçesi

Milletvekillerinin 2016 yılı için TBMM bütçesinden ödemesi yapılacak olan haberleşme giderlerine ait limit tutarı 31 bin TL olarak belirlendi. TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar imzasıyla milletvekillerine gönderilen yazıda, “Milletvekillerinin 2016 yılı Kurum bütçesinden ödemesi yapılacak olan haberleşme giderlerine ait limit tutarı tahmini 31 bin TL’dir” denildi.

Yargıtay ‘Karım Kendini Bıçakladı" Savunmasına İnanmadı

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, boşanma aşamasında eşini bıçaklamaktan yargılanan kocanın, "eşim kendi kendini bıçakladı" savunmasını kabul ederek beraatına hükmeden yerel mahkemenin kararının yerinde bulmadı.

Davos'ta Elektrik Politikalarına Türkiye Örneği

Dünya Ekonomik Forumu (DEF), Meksika ve Türkiye gibi ülkelerin entegre enerji politikalarının dönüşümsel etkisi açısından iyi örnekler olduğunu bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.