Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

22 Ocak 2016 Cuma Gündemi

Eğitim

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17,5 milyon öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen için yarıyıl tatili başlıyor. Bazı illerde yarıyıl tatili Kar nedeniyle erken başladı. Ankara başta olmak üzere bazı illerde karne heyecanı hava şartlarına takıldı.    

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye Fen Lisesi'nde 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne Dağıtım Töreni'ne katılacak.

(Ordu/10.00)

-Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 200 kişilik yatılı pansiyon açılışı ile karne dağıtım törenine iştirak edecek.

(Mersin/14.30)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ortahisar Yeşiltepe İlkokulunda karne dağıtım programına katılacak.

(Trabzon/09.00)

-Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilköğretim öğrencilerine karne dağıtacak.

(Bayburt/11.00)

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı , Güzelcehisar İlkokulu'nda, karne dağıtım törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.30)

Yasama, Yürütme, Siyaset

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye'de, Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya gelecek.

(Ordu/11.00/13.30)

2- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, muhtarlarla bir araya gelecek, Mersin Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Projeleri Lansmanı ve Toplu Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Mersin/10.00/16.00)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bilirkişilik kurumunun sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılacağı "Bilirkişilik Sempozyumu"nun açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/09.30)

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya’da , Avrupa işlerinden sorumlu Almanya Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.

(Berlin)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, DSİ toplu temel atma törenine ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak.

(Kocaeli/10.00/İstanbul/13.30)

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak, Ak Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Trabzon/09.30/14.00)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,İspanya'da, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünce düzenlenen "Güvenlik ve Turizm" konulu yüksek düzeyli toplantıya katılacak, örgütün genel sekreteri Taleb Rıfai ile görüşecek.

(Madrid)

8- Maliye Bakanı Naci Ağbal, esnafı ziyaret edecek, köy muhtarlarıyla toplantı yapacak.

(Bayburt/13.00/17.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ toplu temel atma törenine katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kocaeli/10.00/11.00/13.00/15.30)

10- HDP Merkez Yürütme Kurulu, parti genel merkezinde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında toplanacak.

(Ankara/17.00)

Dünya-Diplomasi

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile cuma namazı sonrası Kudüs'teki Mescid'i Aksa'da ve Batı Şeria'da düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin beşinci yıl dönümü öncesinde, darbe karşıtlarının her cuma düzenlediği gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

7- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılmaya başlayan işsizlerin protestoları takip ediliyor.

(Tunus)

Ekonomi

1- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ocak ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, geçen yıla ilişkin İllerde Yaşam Endeksi ile 2015 Aralık'a yönelik konut satış istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

Spor

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu 4. haftası 4 maçla tamamlanacak.

E Grubu'nda iki Türk takımı Darüşşafaka Doğuş ile Fenerbahçe, Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.