Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

23 Şubat 2016 Salı Gündemi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu açılış konuşmasını yapıyor, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'na katılan heyet başkanları onuruna yemek veriyor, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Bin Jassim Al- Thani’yi kabul ediyor, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşüyor, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile ortak basın toplantısı yapıyor ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson’u kabul ediyor. (Saat: 10.00-17.30) 

 

GRUP TOPLANTILARI

-MHP, AK Parti, HDP ve CHP grupları toplanıyor. Liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30) 

 

TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında ve  İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru önergeleri görüşülüyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı’nın görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 15.00) 

 

KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu toplanıyor. (Saat: 15.15)

-TBMM Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na İlişkin Alt Komisyon Raporu görüşülüyor. (Saat: 15.30)

 

BAKAN SOYLU'NUN PROGRAMI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Moğolistan Nüfus Kalkınma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdene Sodnomzundui’yi makamında kabul ediyor. (Saat: 10.00)

 

BAKAN BOZKIR'IN PROGRAMI

-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Bakanlığı'nda, AB ülkelerinden gelen gazeteciler heyetini kabul ediyor. (Saat: 10.00)

 

TOBB TİCARET BORSALARI KONSEYİ

-TOBB Ticaret Borsaları Konseyi, TOBB İkiz Kuleler'de, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla toplanıyor. (Saat: 13.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de çatışmaların sona erdirilmesine dönük mutabakatın sağlanmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- Suriye Devlet Başkanı Bessar Esed'in parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da yapılmasına dair kararının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

5- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik ile 3 aydan uzun süredir açlık grevindeki Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

 

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Arsenal-Barcelona, Juventus-Bayern Münih maçları oynanacak.

(Londra/Torino/21.45)

2-Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler, İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'na sunum ve sözlü savunma yapacak.

(Nyon)

3- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ikinci maçında Fenerbahçe Grundig, Polonya'nın Chemik Police takımıyla Burhan Felek  Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.