Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

24 Şubat 2016 Çarşamba Gündemi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 21. Muhtarlar Toplatısı'nda konuşacak.

(Ankara/13.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısının meydana geldiği Merasim Sokak'a karanfil bırakacak ve parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık edecek.

(Ankara/12.45/13.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ASKON tarafından düzenlenen istişare toplantısı ve Sultangazi Belediyesinin Hoca Ahmed Yesevi Anma Programı'na katılacak.

(İstanbul/09.30/19.00)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Conrad Otel'de, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun kapanış oturumuna iştirak edecek.

(İstanbul/16.00)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Valiliği ziyaret edecek, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Süreci” konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılacak, AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluşacak.

(Kayseri/10.00/14.00/18.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şehit Komando Piyade Uzman Çavuş Selçuk Dost’un cenaze törenine katılacak, Kahta Sanayi Sitesi'ni ziyaret edecek ve Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunacak.

- Adıyaman OSB yeni hizmet binası ile sanayi tesislerinin toplu açılış ve ambulansların hizmete alınması törenine katılacak Işık, Valiliğe ve Belediye Başkanlığına ziyarette bulunacak, sanayici ve iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Adıyaman/11.50-18.00)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde, "Ankara'da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor Projesi Eğitim Programı"na katılacak.

(Ankara/10.00)

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu programına ve Almanya'da düzenlenecek "Her Yönüyle Karadeniz Günleri" etkinliğine iştirak edecek.

(Trabzon/09.30/Dortmund)

7- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ABD'de, BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark'ın ev sahipliğinde yapılacak ''Kalkınma İşbirliğinin Şampiyonları'' kahvaltısına katılacak, BM Kalkınma Programı 50. Yıldönümü Bakanlar Toplantısı açılışına iştirak edecek ve "UNDP Retrospective'' başlıklı oturumda konuşma yapacak.

(New York)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Sanayi Odası "Küresel Rekabet ve Bilgi Çağında Kaliteli Eğitim Sistemi ve Mesleki Eğitimin Sanayimizin ve Ekonomimizin Geleceği Açısından Önemi" gündemli Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/15.00)

9- TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de çatışmaların sona erdirilmesine dönük mutabakatın sağlanmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- Beşşar Esed'in, Suriye'de parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da yapılmasına dair kararının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

5- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

7- Mısır'da düzenlenecek Arap ülkeleri parlamento başkanları toplantısı izleniyor.

(Kahire)

8- Suudi Arabistan'ın vatandaşlarına yaptığı Lübnan'a seyahat uyarısı sonrası körfez ülkelerinin alacağı tutum ve Lübnan'dan gelecek tepkiler takip ediliyor.

(Riyad/Beyrut)

 

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayı konut satış ile 2014 yılı sektörel enerji tüketim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Valiliği ziyaret edecek, İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyeleri ile Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda bir araya gelecek, üniversite yerleşkesini gezecek.

(Ağrı/09.30/10.30/13.30) 

 

 

SPOR

1- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF'nin Riva'daki merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00)

2- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 4. maçında deplasmanda İsrail'le karşılaşacak.

(Tel Aviv/19.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk hafta maçları 2 müsabakayla tamamlanacak. PSV-Atletico Madrid ve Dinamo Kiev-Manchester City maçları oynanacak.

(Eindhoven/Kiev/21.45)

4- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında Portekiz'in Braga takımıyla İsviçre'nin Sion ekibi karşı karşıya gelecek.

(Braga/19.00)

5- Lazio-Galatasaray maçına doğru

- Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fernando Muslera ile birlikte Roma Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Sarı-kırmızılılar, son çalışmasını Roma Olimpiyat Stadı'nda yapacak.

(Roma/18.00/18.30)

6- Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe maçına doğru

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Sarı-lacivertliler, Lokomotiv Moskova maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

(Moskova/17.30/18.00)

7- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçları oynanacak. Banvit-EA7 Emporio Armani ve Pınar Karşıyaka-Galatasaray Odeabank maçları yapılacak.

(Balıkesir/İzmir/19.00)

8- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası son 16 turu ikinci maçları yapılacak. BC Enisey-Türk Telekom ve Royal Hali Gaziantep-Varese karşılaşmaları oynanacak.

(Krasnoyarsk/14.10/Gaziantep/19.00)

9- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş maçında VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00)

10- Voleybol Kadınlar CEV Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray Daikin, Polonya'nın Impel takımına konuk olacak.

(Wroclaw/19.00)

11- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor-Asterix Kieldrecht ve İmperial Hastanesi İdmanocağı-Sm' AESCH Pfeffingen maçları oynanacak.

(Bursa/Trabzon/18.00)

12- Hentbol Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu 13. haftasında Beşiktaş Mogaz, Almanya'nın Kiel takımını Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek.

(İstanbul/19.30)

13- Hentbolda Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kastamonu Belediyespor-Osmangazi Belediyespor ve Ardeşen Gençlik-Sivas Belediyespor maçları yapılacak.

(Kastamonu/Rize/17.00)

14- Spor Toto 3. Lig'de 27. hafta maçları oynanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.