Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

26. Dönem 2. Yasama Yılı Başladı

TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı bugün başladı. Meclis’in açılışında AK Partili milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nı, Genel Kurul’a girerken ayakta ve alkışlarla karşıladı. Cumhurbaşkanı’nı CHP, MHP ayakta karşıladı, ancak alkışlamadı. HDP ise ayağa kalkmadı.

YENİ YASAMA YILI BAŞLADI
Yeni yasama yılının ilk gününde milletvekili masalarına gül bırakıldı. Genel Kurul Salonu'nda prompter yer aldı. Yeni yasama yılının açılışını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da izledi.

İLK GELEN LİDER BAHÇELİ OLDU
Meclis Genel Kurul Salonu’na ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli saat 14.53’te Genel Kurul Salonu’na girdi. Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 14.59’da Genel Kurul Salonu’na geldi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI GENEL KURUL’A GELMEDİ
HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Genel Kurul’da yer almadı. HDP’de ön sıraya Grup Başkanvekili İdris Baluken ile Meclis Başkanvekili Pervin Buldan oturdu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Kurul başlamadan önce muhalefet ile tokalaştı.
TBMM, Anayasa ve İç Tüzük gereğince saat 15.00'te TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında toplandı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşmasını yaptı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim etti. TBMM Başkanı, “Yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapmak üzere muhterem Cumhurbaşkanımız şu anda Genel Kurul Salonu’na teşrif etmektedirler. Kendilerine Meclisimiz adına hoş geldiniz diyorum” diyerek takdim etti.

CHP, MHP CUMHURBAŞKANI'NI AYAKTA KARŞILADI, HDP AYAĞA KALKMADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul’a girerken AK Parti milletvekilleri ayağa kalktı ve alkışladı. CHP ve MHP’li milletvekilleri Cumhurbaşkanı, Genel Kurul Salonu’na girerken ayağa kalktı, ancak alkışlamadı. Arkada oturan bazı CHP’li vekillerin ise ayağa kalkmadığı görüldü. HDP’li vekiller ise Cumhurbaşkanı, Genel Kurul Salonu'na girerken ayağa kalkmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salonu girişi ardından İstiklal Marşı okundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.