Öne Çıkanlar 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti Benjamin Brafman kılıçdaroğlu ab büyükelçileri ile kahvaltıdan sonraki konuşması istanbul ihracatçı birlikleri Dr. Mustafa Aydın lg teknoloji eset vize serbestliği rus uçakları geri çekiliyor Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu toplu iş sözleşmesi bahçeli

“27. Ankara Japonca Konuşma Yarışması” 18 Kasım’da

27. Ankara Japonca Konuşma Yarışması, 18 Kasım 2018 (Pazar), 12.30’da Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Japonca Konuşma Yarışması, temel seviyedekiler (A Grubu) ve orta-üst seviyedekiler  (B Grubu) olmak üzere 2 grupta gerçekleştirilmektedir. Bu yıl, A Grubu’ndan 8 kişi, B Grubu’ndan 8 kişi olmak üzere toplam 16 kişi yarışacaktır.

Yalnız Ankara’dan değil, İstanbul, Çanakkale, Nevşehir gibi çeşitli şehirlerden katılacak yarışmacıların konuşmalarının Türkçe metinleri izleyenlere dağıtılacaktır.

Bu Konuşma Yarışması’nın A ve B grubu birincilerine (2 kişi) “Hitachi Firması”, ”Dorak Holding”, “H.I.S”nın desteğiyle Japonya gezisi hediye edilmektedir. Ayrıca Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., NISSHIN SEIFUN TURKEY, JICA-Japan International Cooperation Agency ve The Japan Foundation’nin katkılarıyla katılımcılara günün anısına hediyeler verilecektir.

Konuşma Yarışması, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da canlı olarak Japonya Büyükelçiliği’nin Facebook sayfasından https://www.facebook.com/japonyabuyukelciligi yayınlanacaktır. Yarışmacıların aileleri, arkadaşları veya Japonca öğrenen herkes bu yarışmayı Ankara dışından da canlı olarak takip edebilecektir.

Bu yılki yarışmayı Japonya Büyükelçisi Akio MİYAJİMA ile Ankara Japonca Konuşma Yarışması Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. C. Tayyar Sadıklar da izleyecek ve katılımcılara hitaben onları cesaretlendirecek birer konuşma yapacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.