Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

28 Ocak 2016 Perşembe Gündemi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türkiye Anayasa Platformunca düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" temalı programa katılacak.

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektuplarını sunacak Ekvador Büyükelçisi Roberto Betancourt Ruales, Sri Lanka Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, El Salvador'un Türkiye'ye Akredite Büyükelçisi Jose Atilio Benitez Parada'yı ayrı ayrı kabul edecek Erdoğan, ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.30/14.15/15.00/16.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Sanayi Odasının aylık olağan meclis toplantısına katılacak.

(İstanbul/15.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2016 TEOG ilk dönem sınavı birincisi Sidem Gül ve ailesini makamında kabul edecek.

(Ankara/15.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalyan Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nin AB ve Dışişleri Komisyonu ve AB Politikaları Komisyonu üyeleriyle Temsilciler Meclisi'nde gerçekleştirilecek ortak toplantıya katılacak ve burada konuşma yapacak.

(Roma)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin sohbet toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/09.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu'nun ikinci toplantısına katılacak ve ardından basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/17.30/18.30)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği Vakfınca, The Shangri La Bosphorus Hotel'de düzenlenecek Futbol Zirvesi'ne katılacak. 

(İstanbul/09.30)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışına katılacak.

(İstanbul/11.00)

 

 

8- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa Ulusal Meclisi'nde konuşma yapacak.

(Paris)

9- TBMM'den.

- Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AFAD, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TDK, TTK, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi ile Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK'nın bütçeleri görüşülecek.

(14.00/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul edecek.

(Lefkoşa)

2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi Elysee Sarayı'nda kabul edecek, iki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

 

(Paris)

3- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) 

6- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

7- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

8- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılan işsizlerin protestoları takip ediliyor.

(Tunus) 


EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayına yönelik Ekonomik Güven Endeksi ile 2015’e ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıklayacak. 
(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 5. haftası 3 maçla başlayacak.

- Fenerbahçe, Hırvatistan'ın Cedevita takımını Ülker Sports Arena'da konuk edecek.

(İstanbul/20.30)

2- Basketbol Kadınlar FIBA Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş ile İtalya'nın Umana Reyer takımı, BJK Akatlar Spor
Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.30)

3- Voleybol Erkekler Challenge Kupası 4. tur rövanş maçında Galatasaray HDI Sigorta ile İtalya'nın Calzedonia takımı Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

4- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 6. ve son hafta, 6 maçla tamamlanacak.

- A Grubu'nda Medipol Başakşehir-Amed Sportif Faaliyetler, B Grubu'nda Büyükçekmece Tepecikspor-Boluspor ve Eskişehirspor-Bursaspor, C Grubu'nda Beşiktaş-Sivas Belediyespor, D Grubu'nda Çaykur Rizespor-Mersin İdmanyurdu, E Grubu'nda da Karşıyaka-Akhisar Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/12.00/20.15/Eskişehir/18.00/Rize/12.00/İzmir/16.00) 

5- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a yarı final müsabakalarıyla devam edilecek.

(Melbourne)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.