Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

3 terörist öldürüldü, 1 terörist teslim oldu, 2 terörist yakalandı

 

-Suriye sınırının Kilis’e düşen bölümünde dün DEAŞ üyesi olduğu değerlendirilen 22 kişi yakalandı.

ANKARA(ANKA) – Dün güneydoğuda üç terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist teslim oldu, iki terörist ise yakalandı. 18 Ağustos günü ise Suriye sınırının Kilis’e düşen bölümünde dün DEAŞ üyesi olduğu değerlendirilen 22 kişi yakalandı.

TSK’nın internet sitesinden verilen bilgiye göre dün Kilis/Elbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Çıldıroba Köyü bölgesinde, yasa dışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan; 21’i yabacı uyruklu 22 DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen şahıs yakalandı.

TSK dün teröristlerin gerçekleştirdikleri eylemler ve bunlara karşı alınan önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

-Ağrı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı’na bağlı bir Jandarma Özel Harekât Timi, Ağrı / Diyadin Tendürek Dağı Kurt Tepe bölgesinde operasyon yaptığı sırada, bölücü dört terörist Şahgül Yaylasına bir araçla geldi ve güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye yaklaşık 1200 metre mesafeden keşif amaçlı ateş açtı. Jandarma Özel Harekât birimleri, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının bölgeden uzaklaşmaya başladığını belirleyince mevcut silahlarla ateş altına aldı. Teröristlerin ateşe karşılık verilmesi üzerine kısa süreli bir çatışma çıktı. Lecelik alan olması nedeniyle bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edildi taarruz helikopter kolu tarafından Bölücü Terör Örgütü mensupları ve kullandıkları araç ateş altına alındı. Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önümüzdeki günlerde eylem amaçlı kullanılacağı değerlendirilen araç imha edildi

-Bir Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin cesedi, Hakkâri / Merkez İlçesi Oğul Köyü bölgesinde, yakınları ve bir grup vatandaş tarafından bulundu.

-Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca, Adıyaman / Merkez Kozan Köyü bölgesinde icra edilen operasyon esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada iki Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmada, bir Jandarma Astsubay ve bir Uzman Jandarma Çavuş hafif yaralandı.

-Şırnak 1’inci Jandarma Tugay Komutanlığınca, Şırnak / Uludere Karaçalı Tepe mevkiinde düzenlenen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından askere silahlı saldırıda bulunuldu, saldırıda bir Jandarma Uzman Çavuş hafif yaralandı.

-Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde, İlçe Merkezine götürülmekte olan 20 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ve bu tüfeğe ait 29 adet şarjör ele geçirildi.

-Şanlıurfa Akçakale’de Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığına teslim oldu.

-Şanlıurfa Ceylanpınar’da 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı tarafından Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist yakalandı.

-Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; Siirt / Merkez Gökçebağı Beldesi girişinde bulunan bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

-Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Muş / Varto İlçesi Kolan, Kaynarca, Ölçekli ve Çayçatı Köylerinde başlatılan operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler ile kısa süreli çatışma yaşandı, çatışmada herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

-Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Batman / Sason İlçesi Kelhasan Köyü ve Kilimli Köyleri arasında kalan bölgede bulunan özel bir şirkete ait GSM Baz istasyonu ile elektrik trafosu patlatıldı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.