Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen Ebru Gündeş İrem Derici Hadise tarkan kıbrıs ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu çin

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yılında Devlet Erkanı Anıtkabir’de

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir’di. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajda, Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği hedefler doğrultusunda yoluna devam ettiğini belirterek, “Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 95. Yılının kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir oldu. Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuvvet komutanları ve yüksek yargı organlarının başkanları katıldı. Anıtkabir’deki tören Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanını Aslanlı Yol’dan yürümesi ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’ün mozolesine Türk Bayrağı şeklindeki çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“Vatana Canımız Pahasına Sahip Çıkmayı Sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, mozolenin bulunduğu alandaki merdivenlerinden inerken Anıtkabir avlusunda bulunan vatandaşları selamladı. Vatandaşların ise Erdoğan'a alkışlar ile karşılık verdiği görüldü. 
Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel defterine mesajını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği hedefler doğrultusunda yoluna devam ettiğini belirterek, “Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” dedi. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:
“Aziz Atatürk, büyük zaferin 95. yıldönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Kurutuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi, Malazgirt’ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos’ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz ruhunuz şad olsun.”
Devlet törenin sona ermesinin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Anıtkabir’deki tören nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı, devlet erkanının ziyareti sırasında keskin nişancıların Anıtkabir kulelerine konuşlandığı görüldü. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.