Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

“4 Milyon Öğrenciye Din Eğitimi Veriyoruz”

3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde liderlere Türkiye’de yürütülen din hizmetleri ve eğitimini anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yaygın din eğitimi başlığı altında Kur’an kurslarımızda ve camilerimizde 4 milyon civarında öğrenciyi eğitiyoruz” dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve dün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen "3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”nin ikinci gününde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Afrika’da Din Hizmetleri ve Din Eğitimi; İhtiyaç ve Talepler” başlıklı oturumun başkanlığını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açık kürsü şeklinde gerçekleştirilen oturumda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yürütülen din hizmetleri ve din eğitimiyle ilgili bilgi verdi.

Başkan Erbaş, daha önce gerçekleştirilen "2. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”nde alınan kararların çalışmalara ve kurumlar arası ilişkilere önemli katkıları sağladığını ifade ederek, “Özellikle eğitim konusunda büyük gelişmeler yaşadık. Pek çok ülkeden Türkiye’ye gelen öğrenciler oldu. Öğrencilerimize ev sahipliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Türkiye’de din hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü ifade eden Başkan Erbaş, “Ülkemizde 90 bin camide, 30 bin kadar Kur’an kursunda din hizmetlerini ve din eğitimini yürütmeye çalışmaktayız” diye konuştu.

Başkan Erbaş, il ve ilçelerde görev yapan bin 300 kadar müftü ile din eğitimi ve din hizmetlerini yönettiklerini belirterek, “Din eğitiminde, özellikle yaygın din eğitimi başlığı altında 30 bin kadar Kur’an kursumuzda, yaz kurslarımızda ve tüm camilerimizde 4 milyon civarında öğrenciyi eğitmeye çalışıyoruz. Kışın Kur’an kurslarımızda zaman zaman bir milyon öğrencimiz oluyor. Hafızlık Kur’an kurslarımızda 100 bin kadar öğrencimiz eğitim alıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından zirveye katılan liderler söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Heyetler arası görüşmeler
Başkan Erbaş oturumun ardından, zirveye Somali, Kenya ve Libya’dan katılan heyetlerle görüştü.
Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Şeyh Nur Muhammed Hasan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Vakıflar ve İslam İşleri Kurulu Başkanı Muhammed H A Labanı Kenya Müslümanlar Konseyi Ulusal Başkanı Dr. Yusuf Abdulrahman Nzıbo ve beraberindeki heyetleri kabul eden Başkan Erbaş, davetlerine icabet ederek zirveye katıldıkları için teşekkür etti.

Heyetler Başkan Erbaş’a ülkelerinde yürüttükleri din hizmetleri, eğitimi ve dini yayınlar alanında bilgi verdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.