Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

400 Üniversiteli Genç Sertifikalı Koçlardan Koçluk Desteği Alacak

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (İş ve Meslek Kadınları Dernekleri) ve ICF Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği işbirliğinde başlatılan Kıvılcım Projesi kapsamında Anadolu’nun farklı şehirlerinde eğitim gören yaklaşık 400 TSKF bursiyeri üniversite öğrencisi, ICF Türkiye sertifikalı koçlardan koçluk desteği alacak.  Projenin ilk etabı 37 üniversitelinin katılımıyla başladı. 


Tüm dünyadaki kadınların, kız çocuklarının yaşamlarını iyileştirmek ve geliştirmek için çalışmayı amaç edinen Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (İş ve Meslek Kadınları Dernekleri) - TSKF ile profesyonel koçluk sanatını  ve mesleğini ilerletmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren ICF Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği anlamlı bir projeye imza attı. 


Kıvılcım projesi ile kariyer koçluğu 

Verilen bilgiye göre Kıvılcım Projesi kapsamında; Anadolu’nun farklı şehirlerinde eğitim gören TSKF bursiyeri üniversite öğrencilerine ICF Türkiye sertifikalı koçlardan koçluk desteği sunulmaya başlandı. İlk grup çalışması 37 genç kadın bursiyer ile gerçekleştirilen projenin toplamda 400 kişiye ulaşması hedefleniyor. Kıvılcım Projesi öğrencilerin yaşamlarında ve kariyerlerinde destek koçluğu almasını amaçlıyor. 

2019 yılında başlayan Kıvılcım Projesi’ni aynı sene içinde tamamlamayı planladıklarını anlatan TSKF 2018 – 2020 Yönetim Kurulu Başkanı Psikolog Dr.Nur Velidedeoğlu Kavuncu, Soroptimistlerin Sosyal Girişimcilik Merkezi; “Balat Kültür Evi”nde gerçekleşen proje kapsamında öğrencilerin ICF Türkiye’nin deneyimli koçlarından iki tam günlük grup çalışması ve dört bireysel seans aldığını söyledi.


Ben ve birlik ruhunu keşfetme 
#BirlikteBaşaracağız anlayışıyla farklı STK’lar ve özel sektör kuruluşları ile işbirliğine giderek kadınlar ve kız çocukları odaklı projeler yürüttüklerini anlatan Kavuncu: “Kıvılcım Projesi’nde öğrenciler; bireysel seanslarda, koçları eşliğinde kendileri üzerinde bir keşif yolculuğuna çıkıyor, içsel liderleriyle bağ kurarak, güçlü yönlerini görüyor ve hayat vizyonlarını belirleme fırsatı buluyor. Proje başında ve sonunda yapılan iki günlük grup çalışmalarında ise grup koçları eşliğinde ilişkilerdeki benleriyle buluşuyorlar. İlişkilerdeki beni görerek, ilişkide oldukları her şeye karşı duruşlarına, aksiyonlarına, davranış biçimlerine dair farkındalık kazanarak birlik ruhunu keşfediyorlar”. dedi. 


Öğrencilerin farkındalıkları arttı

Bu eğitimin öğrencilerin farkındalıklarının artmasına ve bakış açılarının genişlemesine katkı sağlayacağına inandıklarını anlatan Kavuncu, “Ayrıca her etkinliğimizde olduğu gibi, bu proje de çeşitli şehirlerden arkadaşlıklar edinmelerine de aracı oldu. Şubat ayında gerçekleştirilen açılış toplantısında katılımcıların iletişim güçlerini arttırmak için Soroptimist Kulübü üyeleri, koçlar ve bursiyerler arasında tanışma zamanı oluşturuldu.  Sonra etkili bir iletişim için gerekli olan değerler hakkında bursiyerlerin ve diğer katılımcıların görüşleri alındı. Genel olarak karşılıklı fikir alışverişlerinin olduğu ve herkesin düşüncelerini rahatlıkla söyleyebildiği bir ortam yaratıldı. Öğleden sonra devam eden ikinci oturumda, beş farklı koç bursiyerleri gruplara ayrıldı. Farklı sayılarda oluşturulan gruplarda sohbet etme ve küçük etkinlikler yapma fırsatları oldu” dedi. 


“Bir güne bir çok şey sığdı”

Gençlerden “Benim için bir güne birçok şeyin sığdırıldığı çok farklı ve etkili bir deneyim oldu. Bu eğitimin devamı niteliğinde olacak diğer görüşmeleri merakla bekliyorum. “Çok yararlandım, artık daha farklıyım” gibi geri dönüşler aldıklarını anlatan Kavuncu, “TSKF Kulüpleri’ndeki yaklaşık 400 bursiyerin bu çalışmadan yararlanmasını hedeflemekteyiz. Her biri dört ay sürecek dönemlerle çalışmalara devam etmeyi arzu ediyoruz. TSKF olarak burslu öğrenci sayımızı arttırmak ve onların hayatına dokunmak, bu ülke için geleceğe bir yatırım olarak gördüğümüz bursiyerlerimizle farklı projeler üretmek istiyoruz” dedi. 


TSKF Gençlik Kampı 

Ağustos ayında ise bu yıl altıncı kez düzenlenmesi planlanan yaklaşık bir haftalık  “Gençlik Kampı” organizasyonunu gerçekleştireceklerini dile getiren Kavuncu, TSKF’nin diğer projelerine de değinerek “STEM Projesi kapsamında bursiyerlerimize fabrika ve işyeri ziyaretleri planlamaya çalışıyoruz. Bu yıl hayata geçireceğimiz bir başka projemiz de dil eğitimi üzerine olacak. İstanbul’dan başlayarak isteyen öğrencilerimize dil seviye belirleme sınavı sonrası İngilizce destekleme kursu vermeyi amaçlıyoruz. Bu konuda ilk adımı attık.  İlk seviye belirleme sınavını geçen günlerde gerçekleştirdik”açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.