Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

54 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, son bir haftada 46’sı ölü, 8’i teslim olmak üzere toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı internet sayfasında son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 483 operasyon gerçekleştirildi, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 170 kişi gözaltına alındı. Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 43 kişi, FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bin 128 kişi, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 23 kişi gözaltına alındı. Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda, son bir haftada yurt içinde 54 (46 ölü, 8 teslim) terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sonucunda, 23’ü ağır ve uzun namlulu, toplam 27 adet silah, 2.5 ton patlayıcı yapımında kullanılan madde, 32 el bombası, 3 bin 200 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, tuzaklanan 11 el yapımı patlayıcı/mayın imha edildi, teröristler tarafından kullanılan, 8 ilde (Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Muş, Hakkâri, Şırnak, Van) 11 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE
Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 73 ilde gerçekleştirilen 691 operasyonda, piyasa değeri 54 milyon 154 bin 636 TL olan 6 bin 54 kilogram esrar, 188 kilogram eroin, 8 kilogram Kokain, 4 kilogram Afyon, 4 kilogram Metamfetamin, 1 kilogram Sentetik Kannabinoid Maddesi, 1 milyon 902 bin 53 adet Uyuşturucu Hap, 241 bin 908 adet Kenevir Bitkisi ele geçirildi.
Ayrıca piyasa değeri 3 milyon 239 bin 54 TL olan 377 bin 273 adet Kaçak Sigara, 130 bin 31 litre akaryakıt yakalandı. Bu operasyonlar kapsamında 993 kişi gözaltına alındı.
Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında ise Antalya, Bursa, Aksaray, Kütahya, Ordu, İstanbul, Giresun, Edirne, Diyarbakır’da 51 şüpheli gözaltına alındı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE
FETÖ/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 342 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapan bakanlık, tespit edilen 132 kişiden 55’inin gözaltına alındığını duyurdu.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE
536’sı denizlerde olmak üzere 2 bin 494 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 78 organizatör ise yakalanarak gözaltına alındı.

EMNİYET, ASAYİŞ VE TRAFİK UYGULAMALARI
Son bir hafta içerisinde, vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması amacıyla yurt genelinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince 6 bin 238 noktada 71 bin 531 personelin katılımıyla, “Türkiye Güven – Huzur Uygulaması”nın 6. Yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Belediye Başkanlıklarına ait birimlerce 10 bin 866 personelin katılımıyla “Huzurlu Sokaklar Uygulaması”nın ise 2. gerçekleştirildi. Karayollarında trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince 4 bin 366 noktada 10 bin 694 personelin katılımıyla “Türkiye Güvenli Trafik Uygulaması”nın ilki yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.