786 Kişiye Zeytin Dalı Gözaltısı

İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde yürütülen operasyonlarda 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana operasyona yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan ve provokatif eylemlere katıldığı tespit edilen 786 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca bin 103 operasyon gerçekleştirildi, terör örgütlerine yardım ve yataklık iddiası ile bin 345 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 43 kişi DEAŞ terör örgütü, 567 kişi FETÖ/PDY terör örgütü, 713 kişi PKK/KCK ve 22 sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirtildi. Operasyonlarda ayrıca 3 bin 107’si uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 120’si düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 572 kişi de gözaltına alındı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana operasyona yönelik 85 eylem ve etkinlik gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, sosyal medyadan terör propagandası yapan ve provokatif eylemlere katıldığı tespit edilen 786 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

16 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİLDİ

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada “terör arananlar-yeşil listede” bulunan DHKP/C mensubu Nurhan Yılmaz ve DEAŞ sosyal medya sorumlusu olarak görev yapan, öldürülecekler listesini oluşturup yayınlayan Irak uyruklu Amanı Mahmood’un da aralarında bulunduğu, 4’ü ölü, 9’u sağ, 3’ü teslim olmak üzere toplam 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 2 bin 326 operasyonda ise piyasa değeri 30 milyon 37 bin 716 TL olan, 919 kilogram esrar, 452 kilogram eroin, 23 kilogram sentetik kannabinoid maddesi, 5.3 kilogram metamfetamin, 589 bin 136 adet uyuşturucu hap, 4 bin 313 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ayrıca piyasa değeri 4 milyon 291 bin 688 TL olan, 556 bin 689 adet kaçak sigara, 78 bin 976 litre akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 107 kişi gözaltına alındı.

Akaryakıt ve vergi kaçakçılığı suçuna yönelik yürütülen çalışmalarda da, Kocaeli ve Erzincan merkezli 72 ilde 803 akaryakıt istasyonu, 10 akaryakıt dağıtım ve 3 otomasyon yazılım firmasına yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Vurgun’ operasyonunda 120 kişi gözaltına alındı.

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK OPERASYONLAR

Sokak satıcılarına yönelik, okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 504 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlarda, 24.3 kilogram esrar, 5.5 kilogram eroin, 5 bin 976 adet uyuşturucu hap, 1.6 kilogram sentetik kannabinoid, 4.2 kilogram metamfetamin, 34 tabanca ele geçirildi.

ASAYİŞ UYGULAMARI

Aranan şahısların yakalanmasında etkinliğin artırılmasına yönelik, haklarında yakalama kararı bulunan şahısların tespit edilerek yakalanması amacıyla 26 Ocak-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yurt genelinde yapılan kapsamlı çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası ile aranan bin 267 ve yakalama emri ile aranan bin 97 olmak üzere toplam 2 bin 364 şahıs yakalandı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren bin 296 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 392 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.    

          

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

258’i denizlerde olmak üzere toplam 4 bin 47 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 120 organizatör de yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.