Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

ABD Başkanı Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tebrik Etti

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Haziran seçimindeki başarısından dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan bilgilendirmeye göre, ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Gerçekleşen görüşmede, Trump’ın Erdoğan’ı 24 Haziran seçimindeki başarısından dolayı tebrik ettiği ve başarı dileklerini ilettiği ifade edildi.

Bilgilendirmede, “İki lider, Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığa dikkati çekerek, önümüzdeki dönemde başta savunma ve askeri ilişkiler olmak üzere ikili işbirliğinin her alanda geliştirilmesi hususunda ortak kararlılıklarını teyit etmişlerdir” ifadeleri kullanılırken, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanması ve terörle mücadele konularında birlikte çalışmaya devam edilmesinin öneminin de vurgulandığı belirtildi.

Gerçekleşen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın Belçika’nın başkenti Brüksel’de 11-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO zirvesinde bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekledikleri dile getirildi .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.