Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

ABD Dünya'nın Her Yerinden Vergi Toplayacak

Amerika Birleşik Devletleri, kendi topraklarında yaşamayan vatandaşlarından da vergi almaya başladı.

Amerika Birleşik Devletleri, artık kendi topraklarında yaşamayan vatandaşlarından da vergi almaya başladı. Yani bir Amerika vatandaşının nerede yaşadığına bakılmaksızın, dünya üzerinde sahip olduğu tüm gelirleri, ABD nezdinde gelir vergisine tabi hale geldi.

“Bu düzenleme, Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşlarını ve ABD vatandaşlığı bulunan Türkleri de kapsıyor” diyen Avukat Cevat Kazma, gelir Türkiye’de elde edilse dahi, Amerika’ya beyanname vermenin ve gerekirse ek vergi ödemenin zorunlu hale gelindiğini belirtiyor. Beyanda bulunulmaması halinde ise, yüksek vergi cezaları, faizler ve hapis cezaları ile karşılaşılacağı uyarısında bulunuyor.

Konu hakkında bilgiler paylaşan Avukat Cevat Kazma, Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşlarının, gelir vergisi, emlak vergisi, intikal vergisi ve tahmini vergi beyannamelerini Amerika’da ikamet edenlerle aynı şekilde doldurmak zorunda olduğunu vurguluyor.

Kira, faiz, miras, hisse senedi dahil, yıllık gelirleri yıllık 97 bin doların üzerinde olanların Türkiye’de ödediği vergiler incelenecek, inceleme sonucu ABD dilerse ek vergi ödemesi talep edebilecek. Beyanname göndermemenin tek koşulu ise elde edilen gelirler toplamının belirlenen düzeyin altında olmasıdır.


Çifte Vergilendirme Yasağı Ortadan Kalkıyor!

Avukat Cevat Kazma, yaşadığı ülkede gelirleri zaten vergilendirilen kişilerin, başka bir ülke tarafından da vergilendirilmesinin “çifte vergilendirme yasağı” kuralını akıllara getirebileceğini, ancak 1996 yılında ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın 4. Maddesinin bu vergilendirmeye meşru bir zemin yarattığını ifade etti.

Cevat Kazma, yüksek vergi cezaları, faizler ve hapis cezalarıyla karşılaşılmaması adına, senelik vergi beyannamelerinin zamanında ve eksiksiz olarak IRS(Internal Revenue Service-Amerikan Vergi Dairesi)’ye bildirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.