Adalet Bakanı Bozdağ: HSYK’da İncelenmedik Hakim Ve Savcı Kalmadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de FETÖ ile ilk mücadeleye başlayan yerin Türk yargısı olduğunu belirterek, “Kendi içerisinde örgüt mensuplarının yaptıkları haksızlığı, hukuksuzluğu, tehdidi yakından yaşayıp görenler yargı mensupları oldu. HSYK seçiminden sonra da bu mücadele hukuka uygun bir biçimde devam etti ve Türk yargısı içinde 4 bini aşkın FETÖ’cü terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle meslekten atılan hakim ve savcı oldu. HSYK incelemelerini bitirdi, şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. Elbette ki bu örgütün yapısı nedeniyle bunan sonra başka incelemeler olmaz deme imkanı yok. Çünkü karşımızda çok farklı bir terör örgütü var” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde hakim ve savcı adayları kura törenine katıldı. Hakimlik ve savcılığın zor, büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ancak itibarlı ve saygın bir meslek olduğunu belirten Bozdağ, hakim ve savcı adaylarından sorumluluklarının bilincinde olarak görev yapmalarını ve karar vermelerini istedi. Hakim ve savcıların sadece kendilerine karşı değil, vicdanlarına, adalete, hukuka, anayasaya, yasalara ve millete karşı sorumluluklarının olduğunun altını çizen Bozdağ, yargı bağımsızlığına değinerek, “Hakimlerimizin,  savcılarımızın medyada, sosyal medyada başka alanlarda konuşmaları yargıya fazla bir saygınlık kazandırmıyor” dedi. İddianamelerin ve kararların Manas Destanına döndüğüne, binlerce sayfalık iddianame ve kararlar olmayacağına işaret eden Bakan Bozdağ, “Nereden kaynaklanıyor bu? Bilgisayardan kaynaklanıyor. Kopyala, kes, yapıştır ve emek vermeyi de azaltıyor. Elbette teknolojinin bize sağladığı kolaylıklardan istifade edeceğiz. Ama bunu yaparken de hakikatin binlerce sayfa arasında kaybolmasına izin vermememiz lazım. Böyle olunca binlerce sayfa arasında hakikat kayboluyor, yüzde yüz haklı olan, doğru olan kararınız o samanların arasında kaybolan buğday gibi kaybolup gidiyor. Buna lütfen izin vermeyin” diye konuştu.

HAKİM VE SAVCILARA SOSYAL MEDYA UYARISI
Hakimlerden kararlarını bizzat yazmalarını isteyen Bozdağ, savcılara, “Masumiyet karinesi kadar önemli olan bir başka şey var, o da insanların lekelenmeme hakkına saygı duymak ve bu hakkı ayakta tutmaktır. Herkesin lekelenmeme hakkı vardır. Sizlere pek çok ihbar, şikayet, dosya ve evrak gelecektir. Bu evraklar üzerinde gerekli incelemeleri yapıp, doğrulukları üzerinde tahkikat sonucu kanaate ulaşmadan siz arama, el koyma, operasyon kararı verirseniz sonra da bu evrakların düzmece, kumpas olduğu ortaya çıkarsa lekelenmeme hakkını siz bizzat çiğnemiş olursunuz” ifadeleri ile seslendi. Savcılardan delilden şüpheliye gitmelerini isteyen Bozdağ, CMK çıkarılırken delilden şüpheliye,  sanığa giden bir yol açıldığını anlattı. Hakim ve savcıların sosyal medya paylaşımlarına da değinen Bakan Bozdağ, “Bu sosyal medya denen canavarı kullanmayın. Sosyal medya denen yolu yöntemi lütfen dikkatle kullanın ve siyasal şeylerin içerisine sosyal medya üzerinden lütfen ama lütfen girmeyin. Kendinizi korumak için girmeyin, adaleti korumak için girmeyin, hukuku korumak için girmeyin, milletin yargıya, yargı görevi yapanlara olan güvenini zedelememek için girmeyin” dedi.
Medyayla olan ilişkilerde de hakim ve savcıların dikkatli olması uyarısında bulunan Bozdağ, medyaya yapılacak açıklamaların basın sözcülüğü üzerinden yapılmasını istedi.

HSYK İNCELEMELERİNİ BİTİRDİ
FETÖ’nün devletin bütün organları içerisinde yaptığı tahribatın büyüklüğüne dikkat çeken Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Şimdi FETÖ hakkında ağzına açıp konuşan bir sürü insan görüyorsunuz. Medyada, siyasette başka yerde. Marifet bu gün konuşmak değil, marifet 17 Aralık’ta adam gibi durup, adam gibi konuşmaktı. O gün konuşan var mıydı? Şimdi herkes kılıcı eline almış şu FETÖ’cü, bu FETÖ’cü diye kesmeye bakıyor. FETÖ’cü diye kesmeye kalktıkları 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta sonrasında FETÖ’cülere karşı en önde mücadele eden insanlar. Konuşmak, 15 Temmuz’dan sonra daha da kolay oldu. Ama marifet o gün konuşmaktı. Herkesin gerçeği gördüğü bir zamanda herkesle eş zamanlı gerçeği gören ileri görüşlü değildir, marifet herkesin gerçeği göremediği bir noktada görebiliyorsanız siz ileriyi görebiliyorsunuz demektir.”
Türkiye’de FETÖ ile ilk mücadeleye başlayan yerin Türk yargısı olduğunu belirten Bozdağ, “Kendi içerisinde örgüt mensuplarının yaptıkları haksızlığı, hukuksuzluğu, tehdidi yakından yaşayıp görenler yargı mensupları oldu. HSYK seçiminden sonra da bu mücadele hukuka uygun bir biçimde devam etti ve Türk yargısı içinde 4 bini aşkın FETÖ’cü terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle meslekten atılan hakim ve savcı oldu. HSYK incelemelerini bitirdi, şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. Elbette ki bu örgütün yapısı nedeniyle bunan sonra başka incelemeler olmaz deme imkanı yok. Çünkü karşımızda çok farklı bir terör örgütü var” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.