Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 24 Adet Sipariş Aldı

Adalet Bakanlığı’ndan Buca Saldırısı Açıklaması

Adalet Bakanlığı, “Cezaevi personelimize yönelik bu saldırı, sadece Ceza İnfaz Koruma Memurlarımıza değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize yöneliktir. Ama bütün bu çabalar nafiledir. Bu saldırılar; hukuku üstün kılmak için çalışan, milletimizin adalet beklentisini yerine getiren teşkilatımızın, bu doğrultudaki irade ve çabasını asla zaafa uğratamayacaktır” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanlığı, bugün İzmir’in Buca ilçesinde cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı hakkında açıklamada bulundu. Saldırının şiddetle kınandığı ve faillerin lanetlendiği açıklamada, “Araç şoförü ile birlikte 10 personelimizi hedef alan bu saldırıda tek tesellimiz, Allah’a şükürler olsun ki can kaybı olmamasıdır. Topuğundan yaralanan bir Ceza İnfaz Koruma memuru arkadaşımız ameliyata alınmış, diğer arkadaşlarımız ise hafif yaralanmış, ayakta tedavileri yapılmıştır. Yaralı arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Adli teşkilat camiamıza büyük geçmiş olsun” denildi.

“Gelişmeler İzmir Valiliğimizce Kamuoyuyla Paylaşılacaktır”
İzmir Valiliği’nin, Başsavcılığın ve sağlık çalışanlarının saldırıya maruz kalan Adalet Bakanlığı personeline her türlü ilgiyi ve desteği gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Olayın faillerinin bulunması için de Valiliğimiz, Emniyet teşkilatımız ve Başsavcılığımız gerekli çalışmaları sürat ve titizlikle yürütmektedir. Gelişmeler, İzmir Valiliğimizce kamuoyuyla paylaşılacaktır. Cezaevi personelimize yönelik bu saldırı, sadece Ceza İnfaz Koruma Memurlarımıza değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize yöneliktir. Geçmişte de örneği görülen; hâkimlerimize, savcılarımıza, zabıt kâtiplerimize, mübaşirlerimize, diğer adliye çalışanlarımıza, adliyelerdeki güvenlik görevlilerimize ve ceza infaz kurumu personelimiz ile onları ailelerine yönelik saldırıların amacı açıktır. O amaç da, hukuku üstün kılmak isteyen, bunun için canla başla çalışan bir camiayı, bu kutlu çabasından geri bırakmaktır. Ama bütün bu çabalar nafiledir. Bu saldırılar; hukuku üstün kılmak için çalışan, milletimizin adalet beklentisini yerine getiren teşkilatımızın, bu doğrultudaki irade ve çabasını asla zaafa uğratamayacaktır. Adalet Bakanlığı olarak; terör saldırısında yaralanan Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları personeli arkadaşlarımıza, ailelerine, camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Adalet Teşkilatı olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.