Adalet Mitingi'nin Yapılacağı Meydanda Dev Dilekçe

Adalet Yürüyüşü'nün son gününde Maltepe'de yapılacak miting öncesi, miting alanında dev bir dilekçe hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde başlayan Adalet Yürüyüşü'nün son etabı Maltepe Mitingi bugün düzenlenecek. Maltepe'deki miting alanında ise dev bir dilekçe hazırlandı. Dilekçenin yanında adaleti simgeleyen Themis Heykeli'nin resmi yer aldı.

"İlgili makama" şeklinde başlayan dilekçede ise şu ifadeler yer aldı:

"Pek çok devlet memuru, gazeteci ve akademisyenin yaygın ve muğlak kanıtlara dayalı tutuklanmaları, gereğinden uzun yargı süreçlerine maruz kalmaları ve açlık grevi, insanlara bile reva görülen vicdan yaralayıcı insani değerlerden uzak uygulamalar derhal son bulmalı.
Yargının bağımsızlığına, siyasi erklerin iyi niyetlerine, adaletin tecelli ve  tesis edeceğine inanmak için OHAL'in bitirilmesini, KHK sürecinin sonlandırılmasını, haksız ve hukuksuz yargı kararlarının derhal gözden geçirilmesini  ve sağlık sorunları yaşayan tutukluların durumlarının iyişleştirilmesini  toplum vicdanı adına talep ediyoruz."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.