Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

AFAD'dan İran’da Türkiye Sınırı Yakınlarında Meydana Gelen Deprem Hakkında Açıklama

AFADİran'ın Hoy şehri yakınlarında Türkiye sınırına yakın bir bölgede meydana gelen deprem Van ili, Başkale ve Saray ilçelerinde de hissedilmiştir. Meydana gelen deprem sonrası 2’si 4,0 üzeri olmak üzere toplam 24 artçı deprem meydana gelmiştir" dedi. 

AFAD'dan yapılan açıtlamada; "İran'ın Hoy şehri yakınlarında Türkiye sınırına yakın bir bölgede saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem, ülkemiz sınırına yakın olması sebebiyle Van ili, Başkale ve Saray ilçelerinde de hissedilmiştir. Meydana gelen deprem sonrası 2’si 4,0 üzeri olmak üzere toplam 24 artçı deprem meydana gelmiştir.

AFAD’dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Alınan bilgilere göre, enkaz altında kalan vatandaşımız kalmadığı için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılmıştır.

İhtiyaca yönelik kullanılmak üzere ilk etapta 1.160 adet 16,5 m2 çadır, 120 adet 28 m2 çadır, 6.120 adet battaniye, 616 adet yatak ve 1.000 adet ısıtıcı bölgeye sevk edilmiştir.

Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine gönderilmiştir.

Vatandaşlarımızın Dikkatine:

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır.

Anahtar Kelimeler:
IranAfadDepremBaşkale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.