Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

AFAD Irak Sınırında

AFAD, Irak’taki depremin ardından Van ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden 8 araç ve 42 personeli Irak sınırına yönlendirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün Irak – İran sınırında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, depremin Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Siirt ve Van illerinde de hissedildiği belirtildi.

Bu bölgelerde olumsuz bir ihbar alınmadığı vurgulanan açıklamada, deprem sonrası arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Van ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden 8 araç ve 42 personelin Irak sınırına yönlendirildiği kaydedildi. Ayrıca UMKE’den 1 araç ve 10 personelin de sınıra hareket ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Deprem bölgesine hareket etmek üzere Ankara İl AFAD Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği teyakkuz haline geçirilmiş, Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilecek hava aracı ile yeterli sayıda personel, ihtiyaç halinde bölgeye sevk edilecektir. Deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD ve Türk Kızılayı’ndan 4 bin adet çadır, 7 bin adet battaniye ve 1 adet yemek tırı Habur sınır kapısına sevk edilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.