Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

Afet yönetim merkezleri kesintisiz haberleşecek

ANKARA(ANKA) - AFAD, bir afet veya acil durum halinde il ve ilçelerde kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’nin birbirleri ile kesintisiz ve emniyetli iletişim sağlanması için 4 aşamalı bir haberleşme sistemi kurulacağını bildirdi. 

AFAD’tan yapılan açıklamada, "Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri"nin birbirleri ile kesintisiz ve emniyetli iletişim sağlanması için 4 aşamalı bir haberleşme sistemi kurulacağı belirtildi. AFAD’ın oluşturduğu Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi (KGHS) ile iletişim; fiber kablo, 3G, uydu ve HF telsiz üzerinden otomatik aktarmalı olarak sağlanacak. Haberleşme bir kanaldan kesildiğinde diğer kanal üzerinden otomatik devam edecek. 

Açıklamada, AFAD’ın kurduğu, savaş ve seferberlik hallerini de kapsayan, KGHS ile merkezler arasında sürekli ve emniyetli haberleşme sağlanacağı belirtildi. Haberleşme imkânlarının zarar görebilirlikleri dikkate alınarak hazırlanan projede bir iletişim kanalının kesilmesi halinde diğer kanalın otomatik olarak devreye gireceği belirtilen açıklamad, "KGHS, 4 otomatik aşamalı olarak fiber kablo, 3G, uydu ve HF telsiz üzerinden yürüyecek. Merkezde ve yerelde yaklaşık 150 ‘Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni içine alması planlanan projede ilk faz tamamlanarak 4 pilot ilde 15 uç noktada kesintisiz ve güvenli haberleşme sağlandı. KGHS şu anda Ankara, Diyarbakır, Zonguldak ve Eskişehir illerinin yanı sıra AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM), AFAD Yedek AADYM, Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi (HKHM), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), TRT Televizyonu Dairesi ve TRT Ankara Radyosu'na kuruldu. Ses, resim, görüntü, e-posta ve data iletişimini sağlayacak KGHS ile sürekli ve emniyetli iletişim alt yapısı kurulmuş olacak” denildi.

Bu sistemle afet ve acil durumlarda görev alacak kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde görevlerini yerine getirmesi için gereken haberleşme imkânlarının sağlanmış olacağı da belirtilen açıklamada, “2015 yılının sonuna kadar, 29 ildeki 40 AADYM kesintisiz haberleşme olanağına ulaşacak, 2017 yılı sonunda ise proje 81 il AADYM ‘yi kapsayacak şekilde ülke çapında yaygınlaştırılacak. Sayısal telsiz sistemi ve 4G hayata geçtiğinde ise yeni teknolojiler KGHS’ye kolaylıkla entegre edilebilecek” denildi. (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.