Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Ağır Vasıta Ve Otobüs Sürücülerine Uyarı

İçişleri Bakanlığı, bayram tatilinin ilk iki gününde yaşanan ölümlü kazaların geçen yıla göre yüzde 74 azaldığını belirterek, özellikle ağır vasıta ve otobüs sürücülerini uyardı.

İçişleri Bakanlığı, Twitter hesabından son 9 yılda 9 gün tatil olan 2008-2010-2013-2015-2016 yıllarında, kurban bayramlarında meydana gelen kazaları gösteren bir tablo paylaştı. Bakanlığın paylaşımında, “Bu bayram tatilinin ilk iki gününde ölümlü kazalar geçtiğimiz yıllara göre yüzde 74 oranında düştü ama daha dikkat lütfen. Özellikle ağır vasıta ve otobüs sürücülerini uyarıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Buna göre, 2008-2016 yılları ortalamasında 1 güne düşen kaza sayısı 318 olurken, bu kazalarda 14 kişi öldü, 685 kişi yaralandı. 2017 yılında ise 1 güne düşen ortalama kaza sayısı yüzde 53 azalarak 150 olurken, bu kazalarda ölen kişi sayısı yüzde 72 azalarak 4, yaralanan kişi sayısı yüzde 58 azalarak 290 oldu. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.