Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

AGİT: Murat Sancak'a saldırı kabul edilemez

-Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, basın mensuplarına karşı şiddete yönelik güçlü kınamada bulunulmasının önemine dikkat çekti.

BRÜKSEL (ANKA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic yazılı açıklamasında, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’a yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu ve acilen soruşturulması gerektiğini bildirdi.

Mijatoviç yazılı açkılamasında soruşturmanın şeffaf ve hızlı olmasını talep ederken saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasında olabileceklerin adalete teslim edilmesini istedi.

-GAZETECİLERE ŞİDDETİN KINANMASI ÖNEMLİ-

Yazılı açıklamada önde gelen gazeteciler ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti dahil birçok sivil toplum katılımcısının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de saldırıyı kınadığı hatırlatıldı ve Mijatoviç’in “Gazetecilere karşı şiddet eylemlerinin kamu otoriteleri tarafından resmi olarak kınanması en üst derecede önemlidir, kınamalar topluma basın mensuplarına karşı şiddetin hoşgörüleşmeyeceğine yönelik net bir mesaj vermektedir” sözleri aktarıldı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.